Raikkönen csalódott magában, ennél több kell

F1

2015. október 30. péntek, 11:12

Szerző: Gellérfi Gergő; Fotó: Ferrari

Maga a finn F1-es bajnok is tudja, hogy teljesítménye még mindig elmarad a várttól, bár sokat javult pocsék tavalyi szezonja óta – viszont reméli, hogy jövőre minden összeállhat végre.

Miután a visszatérése utáni első ferraris szezonja borzasztóan alakult, Kimi Raikkönen jelentősen előrelépett az idei szezonban, csakhogy ez kevés volt ahhoz, hogy fel tudja venni a versenyt négyszeres világbajnok csapattársával – bár jelenleg a bajnoki tabellán csak egyetlen hely választja el őket, Raikkönen kevesebb, mint a felét szerezte meg Vettel pontjainak.

kimi_usa3_cs

Aligha meglepő tehát, hogy maga a finn sem elégedett ide teljesítményével, ahogy annak hangot is adott a Formula-1 hivatalos honlapjának nyilatkozva: „Persze, hogy nem ideális, ki tudná ezt jobban nálam? De ez benne van a játékban, most jobb munkát kell végeznem. A tavalyi év nagyon gyenge volt, az idei már sokkal jobb, de így sem vagyok a közelében sem annak, ahol lenni szeretnék.”

„Az ember hibázik, ez már csak így van…” – mondta a finn, majd leszögezte, hogy jövőre mindent meg fog tenni azért, hogy kijavítsa ezeket a hibákat: „Persze azért jól is csináltam dolgokat, hiszen máskülönben nem is lennék itt, ez nem egy jótékonysági egylet. De ettől függetlenül csalódott vagyok magammal kapcsolatban, hogy nem mentek jól a dolgok minden ponton, de összességében a helyes irányba tartunk.”

„Sok jó dolog is történik, ahogy azt összességében meg is mutatják az eredmények, még ha az én személyes eredményeim különböző okokból nem is lettek ideálisak. De biztos vagyok benne, hogy jövőre mindezt ki tudjuk majd javítani.”

Forrás: www.formula.hu – RSS