Amikor Lengyelországban jártam, megkóstoltam a céklalevesüket. Elsőre kicsit furcsa volt, de ahogy kóstolgattam, egyre jobban ízlett, és azon tanakodtam, itthon hogyan tudom elkészíteni. Nézegettem recepteket, majd átalakítottam őket úgy, hogy a legjobban hasonlítson ahhoz, amit én ettem.
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Hozzávalók:
- 2 db közepes cékla
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 0,8 dl húsleves alap lé
- só
- 1 evőkanál reszelt torma
- 1 csomag ravioli vagy tortellini
A céklát, sárgarépát, fehérrépát megtisztítjuk, egyforma nagyságú darabokra vágjuk és feltesszük az alap lével és a tormával főni. Ha szükséges, akkor még sózhatjuk. Közben kifőzzük a tortellinit vagy raviolt. Ha megfőtt a cékla, és szép vörös színe van a lének, akkor leszűrjük, és a meleg levest a raviolival tálaljuk.
Tipp! Ha valaki szeretné sűrűbbre, akkor pépesítsen a visszamaradt céklából és zöldségekből, és adja hozzá a léhez. Van, aki tejfölt is ad hozzá.
Jó tudni! Ennek a levesnek igen alacsony a tápértéke. Ha nem szeretnénk ezt „elrontani” tésztával, akkor tálaljuk a benne főtt céklával és zöldségekkel.
Még több egészséges recept Egészségséfünktől!
Tápérték (100 g)
Cékla |
Fehérrépa |
Sárgarépa |
Tyúkhúsleves |
|
Energia |
43 kcal |
75 kcal |
41 kcal |
71 kcal |
Fehérje |
1,6 g |
1,2 g |
0,9 g |
5,3 g |
Zsír |
0,1 g |
0,3 g |
0,2 g |
40 g |
Szénhidrát |
9,5 g |
17,9 g |
9,5 g |
3,3 g |