Története legjobb eredményének örül a Force India

F1

2015. november 15. vasárnap, 20:38

Szerző: Balogh Tamás; Fotó: Sahara Force India Formula One Team

Hülkenberg brazíliai hatodik helyével biztossá vált, hogy az indiai csapat az ötödik helyen végez a konstruktőrök között a 2015-ös F1-es idényben. Pereznek más oka nem is volt a boldogságra.

A Force India 2008 óta íródó történetének legerősebb szezonját teljesíti a Formula-1-ben: a Brazil Nagydíjon elért eredményükkel már matematikailag is biztossá vált, hogy az övék az ötödik hely a konstruktőrök világbajnoki tabelláján. Az Interlagosban hatodikként célba érő Nico Hülkenberg is ezzel kezdte értékelését:

„Nagyon elégedett vagyok a hatodik helyemmel, amely hozzásegítette a csapatot ahhoz, hogy bebiztosítsa ötödik helyét a konstruktőrök között. Ez a csapat történetének legjobb eredménye, és jól mutatja az előző években elért fejlődésünket.”

Hülkenberg_Interlagos_ForceIndia_1

Persze a német versenyző a saját futamára is kitért csapata sajtóközleményében: „Jó móka volt a mai verseny, noha kipörögtek a kerekeim, így nem kaptam el a legjobban a startot, ami miatt visszaestem Bottas és Kvjat mögé. Szerencsére egy korai kerékcserével az egyik pozíciót visszaszereztem, emiatt viszont két hosszabb etapot kellett teljesítenem a közepes keverékeken, ami a vasárnap fő kihívása volt.”

A Force India második pilótája, Sergio Perez az elmúlt nagydíjakkal ellentétben ezúttal nem sziporkázott: elmondása szerint sem alakult a legjobban a hétvégéje az évad utolsó előtti fordulóján. „Az elejétől fogva szenvedtem az autóval, és úgy érzem, nem a legjobb irányba mentünk el a beállításokkal pénteken” – összegzett csalódottan a mexikói, hozzátéve, hogy alaposan kielemzik az adatokat, hogy megtalálják a megoldást a két hét múlva Abu Dhabiban sorra kerülő idényzáró előtt.

Persze az istálló remek összetettbeli eredménye mellett Perez sem ment el szó nélkül: „Rengeteg pozitívumot ünnepelhetünk. Büszke vagyok arra, amit együtt elértünk ebben a szezonban, és már várom, hogy a jövőben még magasabbra jussunk!” – zárta optimistán gondolatait a versenyző.

Forrás: www.formula.hu – RSS