Almakrémleves – Egészségséfünk receptje

A gyümölcsökből készült levesek otthon nem tartoznak a kedvencek közé, pedig vannak nagyon finomak is. Nekem a karácsony mindig együtt jár a fahéjas, szegfűszeges ízekkel, ezért jöjjön most egy igazán egyszerű, de annál finomabb krémleves.

Elkészítési idő: kb. 40 perc

Hozzávalók:

  • 1,5 kg alma
  • fahéj
  • szegfűszeg
  • cukor vagy édesítőszer
  • 2 dl habtejszín

Az almákat meghámozzuk, kivesszük a magházat és kockákra vágjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Hozzáadjuk a fahéjat és a szegfűszeget (ízlés szerint). Ezt megtehetjük úgy is, hogy egészben rakjuk bele mindkettőt, és a végén kivesszük, de por formájában is hozzáadhatjuk. Ki, hogy szereti. Puhára főzzük. Az se baj, ha pépesedik. Amikor megfőtt, akkor botmixer segítségével összeturmixoljuk. Megkóstoljuk, ha nem elég édes, cukrot adunk hozzá. Visszarakjuk a tűzre, felöntjük a tejszínnel és összeforraljuk. Melegen tálaljuk.

Almakrémleves - Egészségséfünk receptje

Tipp! Egy almát meghagyhatunk, amit a végén kockázva tálaláskor a tetejére szórunk. Díszíthetjük még almachipsszel is.

Jó tudni! Ha valaki tudja előre, hogy kelleni fog a cukor, érdemes egy karamellt készíteni, és azt felönteni vízzel, abban megfőzni az almát. Még finomabb lesz. Ha több fajta almából készítjük, akkor megint kicsit más ízvilágot érünk el.

Még több ízletes fogás Egészségséfünktől!

Tápérték (100 g)

Alma

Cukor

Habtejszín 30 %-os

Energia

52 kcal

390 kcal

288 kcal

Fehérje

0,2 g

0 g

2 g

Zsír

0,1 g

0 g

30 g

Szénhidrát

13,8 g

99,9 g

3,1 g


Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS