Gyakran jönnek vendégek úgy, hogy nem valamilyen főétkezésre, hanem csak borozgatni, beszélgetni. Ilyenkor nem szoktam főzni, de mindig készítek hideg falatkákat, amivel meg tudom őket kínálni. Karácsony, szilveszter közeledtével ez különösen aktuális.
Elkészítési idő: kb. 20 perc + 1 nap
Hozzávalók:
- 40 dkg edámi sajt egészben
- 20 dkg krémsajt
- ½ fej lilahagyma aprítva
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 15 dkg gépsonka apróra vágva
Az előkészület egy kicsit kényes feladat, de nem lehetetlen. A sajtot forró vízbe tesszük. A víz lepje el a sajtot. A víz legyen nagyon forró, de ne forrjon. Addig tartjuk bent, amíg megpuhul. Ez azért fontos, mert kivéve ki kell nyújtanunk. Viszont vigyázni kell, hogy ne menjen szét. Tehát, ha megpuhult, akkor vékony lappá nyújtjuk. A krémsajtot összekeverjük a lilahagymával, paprikával, sonkával és a kinyújtott sajtlapra kenjük. Feltekerjük, fóliába csomagoljuk és 1 napra hűtőbe tesszük. Tálaláskor szépen felvágjuk, kaviárral, pirosarannyal díszíthetjük.
Tipp! A krémbe bármit tehetünk. Májkrémet tojással, tejföllel kikeverve, krémsajthoz adhatunk még snidlinget, zöld fűszereket, bármit, amit az ízlésünk elbír.
Jó tudni! Fontos, hogy egész sajtot használjunk, mert a lapokat melegítés közben nem tudjuk szétszedni.
Még több recept Egészségséfünktől!
Tápérték (100 g)
Edámi sajt |
Krémsajt |
Gépsonka |
Paprika |
|
Energia |
322 kcal |
342 kcal |
157 kcal |
27 kcal |
Fehérje |
25,8 g |
5,9 g |
22,6 g |
1,0 g |
Zsír |
23,5 g |
34,2 g |
7,1 g |
0,2 g |
Szénhidrát |
1,8 g |
4,1 g |
0,4 g |
6,3 g |