Baconbe tekert csirkemáj – Egészségséf

Ezt az ételt főleg akkor szoktam készíteni, ha vendégek jönnek, és valami egyszerű, de finom előételt szeretnék feltálalni. Nem érdemes belőle sokat készíteni, hiszen nem főétel, fejenként 2 db májjal számoljunk.

Elkészítési idő: kb. 25 perc

Hozzávalók:

  • fejenként 2 db csirkemáj
  • darabonként ½ szeletelt bacon szalonna

A csirkemájakat megtisztítjuk, megmossuk, és darabonként egy fél bacon szalonna szeletbe csomagoljuk. Egy hőálló edény aljába pici vizet teszünk, berakjuk a csirkemájakat. Lefedjük fóliával, és előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, majd levesszük a fóliát és visszatesszük 5 percre, hogy kicsit piruljon. Vigyázzunk, hogy ne száradjon ki.

Baconbe tekert csirkemáj - Egészségséf

Tipp! Gondolva azokra, akik nem szeretik a csirkemájat, más májat (kacsa, liba) is használhatunk. Salátával, vagy akár valamilyen gyümölcsszósszal is tálalhatjuk.

Jó tudni! A májnak nem kell túl magas hőfok, és túlsütni sem szabad, mert kiszárad.

Még több vendégváró recept Egészségséfünktől

Tápérték (100 g)

Csirkemáj

Bacon szalonna

Energia

119 kcal

486 kcal

Fehérje

16,9 g

16,8 g

Zsír

4,8 g

46,5 g

Szénhidrát

0,7 g


Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS