Lazac hamburger – Egészségséfünk receptje

A lazac kifejezetten az ünnepi ételek közé tartozik. Most mégis egy olyan elkészítési módot mutatunk be, ami akár hétköznap is gyorsan összedobható. Növelhetjük vele halfogyasztásunkat, amiben a magyar lakosság sajnos nem jeleskedik.

Elkészítési idő: kb. 45 perc

Hozzávalók:

  • 50 dkg nyers, filézett lazac
  • 20 dkg füstölt lazac
  • ½ vöröshagyma aprítva
  • 1 egész tojás
  • liszt
  • vaj
  • só, bors
  • 1 doboz joghurt
  • kapor aprítva

Lazac hamburger - Egészségséfünk receptje

Ha a lazac még bőrös, akkor a bőrét le kell szedni. Először apró kockákra vágjuk, hogy az esetlegesen benne maradó szálkákat ki tudjuk szedni. Utána a füstölt lazaccal együtt ledaráljuk. Hozzáadjuk a tojást, az apróra vágott hagymát, sózzuk, borsozzuk. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy formázható legyen. Vajat teszünk egy serpenyőbe, és amikor már elég meleg a pogácsákat belerakjuk, mindkét oldalát pirosra sütjük. A joghurtba belekeverjük az aprított kaprot. Tálalhatjuk hamburger zsemlével és salátával, vagy csak salátával.  Mindkét esetben kapros öntettel kínáljuk.

Tipp! Fasírtnak is elkészíthető, ekkor azonban liszt helyett zsemlemorzsát tegyünk bele és olajban süssük ki.

Jó tudni! Szinte minden hal kívánja a citromot, ezért pár csepp citromot tehetünk rá amikor kisült.

Még több rafinált recept Egészségséfünktől!

Tápérték (100 g)

Lazac

Tojás

Liszt

Vaj

Energia

179 kcal

143 kcal

370 kcal

746 kcal

Fehérje

19,9 g

12,6 g

12,3 g

0,4 g

Zsír

10,4 g

9,5 g

1,3 g

80 g

Szénhidrát

0 g

1,8 g

76,3 g

0,5 g


Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS