Tonhalszelet zöldfűszeres panírban – Egészségséf

Nálunk hagyományosan karácsonykor megjelenik az ünnepi asztalon a rántott hal. Régebben főleg pontyból készült, amit én annyira nem szerettem. A tengeri halakat annál inkább. És ha egy kis zöld fűszert is keverünk a panírba, egészen más ízt kapunk.

Hozzávalók:

  • friss, filézett tonhal szeletek

  • zsemlemorzsa

  • fokhagyma granulátum

  • tej

  • tojás

  • liszt

  • friss, zöld fűszerek (rozmaring, petrezselyem, zsálya)

Tonhalszelet zöldfűszeres panírban - Egészségséf

A tejbe beletesszük a fokhagyma granulátumot, ebbe pácoljuk a halat egy éjszaka. A főzés napján kivesszük belőle, lecsepegtetjük, sózzuk. A zöld fűszereket apróra vágjuk, belekeverjük a zsemlemorzsába. Ezután hagyományos módon kipanírozzuk, majd forró olajban kisütjük. Majonézes burgonyasalátával tálaljuk.

Tipp! Ha nem kapunk friss tonhalat, akkor lazacból, afrikai harcsából, fogasból is elkészíthető.

Jó tudni! A tengeri halaknak is van egy erős hal íze, ezt veszi el kicsit a fokhagymás tej, illetve puhább lesz tőle.

Tápérték (100 g)

Tonhal

Zsemlemorzsa

Liszt

Tojás

Tej (1,5 %-os

Energia

144 kcal

344 kcal

370 kcal

143 kcal

44 kcal

Fehérje

23,3 g

10,2 g

12,3 g

12,6 g

3 g

Zsír

4,9 g

0,9 g

1,3 g

9,5 g

1,5 g

Szénhidrát

0 g

73,3 g

76,3 g

1,8 g

4,7 g


Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS