Két ünnep között gyakori a vendégeskedés. Ilyenkor az ember nem mindig főz, van úgy, hogy csak egy kis borkorcsolyát készít egy finom bor mellé. A fokhagyma és a bazsalikom nagyon illik egymáshoz, sajtkrémbe keverve, pirítóssal pedig kiváló kis szendvics lesz belőle.
Elkészítési idő: 10 perc
Hozzávalók:
- 30 dkg tejszínes krémsajt
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 maroknyi friss bazsalikom apróra vágva
- só
- frissen őrölt bors
A fokhagymát zúzzuk, a bazsalikomot apróra vágjuk, mint amikor petrezselymet aprítunk. A sajtot beletesszük egy tálba és a fokhagymát, bazsalikomot hozzákeverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Barna kenyérből készült pirítóssal tálaljuk.
Tipp! Ha kicsit olaszosabb ízt szeretnénk elérni, kevés olíva olajat, és jól összetört (mint ha pestohoz készülne) pirított fenyőmagot is keverhetünk hozzá.
Jó tudni! A fenyőmag összetöréséhez használhatunk mozsarat, ha van, akkor a bazsalikommal együtt is zúzhatjuk, sőt a fokhagymát is hozzáadhatjuk. Az ízek így jobban kijönnek. De használhatunk turmixgépet is, a lényeg, hogy a krém sima legyen.
Tápérték (100 g)
Sajtkrém |
Fokhagyma |
Bazsalikom |
|
Energia |
157 kcal |
149 kcal |
233 kcal |
Fehérje |
11 g |
6,3 g |
23 g |
Zsír |
9 g |
0,5 g |
4,1 g |
Szénhidrát |
8 g |
33 g |
47,8 g |