Céklás burgonyasaláta – Egészségséf

Elsőre lehet, hogy kicsit furcsán hangzik ez az összeállítás, de nagyon finom. Ráadásul a cékla nagyon egészséges is, így érdemes minél többször belecsempészni az étrendünkbe.

Elkészítési idő: kb. 60 perc

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 2 db közepes cékla
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 kis tubus majonéz
  • 1 nagy doboz tejföl (450 g)

A burgonyát héjában megfőzzük. Közben a céklát is puhára főzzük, majd mindkettőt megtisztítjuk, kockákra vágjuk. A majonézt összekeverjük a tejföllel, belekeverjük az aprított lilahagymát. Végül hozzáadjuk a kockázott burgonyát és céklát.

Céklás burgonyasaláta - Egészségséf

Tipp! Ha egy nappal előbb elkészítjük, hűtőbe téve az ízek jobban összeérnek.

Jó tudni! Természetesen a majonézt készíthetjük magunk is. Több érv szól ellene és mellette. A tubusos, egyszerűbb, és biztos tovább eláll. A házinál viszont biztosra tudjuk, hogy mi van benne, és ha ügyelünk rá, hogy a tojás friss legyen, nem lesz gond.

Még több saláta Egészségséfünk konyhájából!

Tápérték (100 g)

Burgonya

Cékla

Majonéz

Tejföl 12 %-os

Energia

69 kcal

43 kcal

535 kcal

132 g

Fehérje

1,6 g

1,6 g

1,0 g

3,0 g

Zsír

0,1 g

0,1 g

60 g

12 g

Szénhidrát

15,7 g

9,5 g

5 g

3,4 g


Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS