Elsőre lehet, hogy kicsit furcsán hangzik ez az összeállítás, de nagyon finom. Ráadásul a cékla nagyon egészséges is, így érdemes minél többször belecsempészni az étrendünkbe.
Elkészítési idő: kb. 60 perc
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 2 db közepes cékla
- 1 fej lilahagyma
- 1 kis tubus majonéz
- 1 nagy doboz tejföl (450 g)
A burgonyát héjában megfőzzük. Közben a céklát is puhára főzzük, majd mindkettőt megtisztítjuk, kockákra vágjuk. A majonézt összekeverjük a tejföllel, belekeverjük az aprított lilahagymát. Végül hozzáadjuk a kockázott burgonyát és céklát.
Tipp! Ha egy nappal előbb elkészítjük, hűtőbe téve az ízek jobban összeérnek.
Jó tudni! Természetesen a majonézt készíthetjük magunk is. Több érv szól ellene és mellette. A tubusos, egyszerűbb, és biztos tovább eláll. A házinál viszont biztosra tudjuk, hogy mi van benne, és ha ügyelünk rá, hogy a tojás friss legyen, nem lesz gond.
Még több saláta Egészségséfünk konyhájából!
Tápérték (100 g)
Burgonya |
Cékla |
Majonéz |
Tejföl 12 %-os |
|
Energia |
69 kcal |
43 kcal |
535 kcal |
132 g |
Fehérje |
1,6 g |
1,6 g |
1,0 g |
3,0 g |
Zsír |
0,1 g |
0,1 g |
60 g |
12 g |
Szénhidrát |
15,7 g |
9,5 g |
5 g |
3,4 g |