Jön a farsangi szezon, ezért érdemes minél több fánk receptet begyűjteni. Ez a mostani egy egyszerű túrófánk, amit kicsit megbolondítunk citrommal. Hamar elkészíthető, és nagyon finom.
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 1 nagy tojás (vagy kettő kicsi)
- ½ sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál cukor
- 10 dkg liszt
- 1 citrom reszelt héja
- olaj a sütéshez
A túrót összetörjük villával, majd hozzáadjuk az összes hozzávalót. Jól összekeverjük, hogy semmi se maradjon csomós. Ha szükséges, akkor adunk hozzá még lisztet. Két kanál segítségével szaggatjuk, forró olajban arany színűre sütjük, majd még melegen megszórjuk porcukorral.
Tipp! Ha szeretjük, akkor mazsolát is tehetünk bele.
Jó tudni! A liszt mennyisége attól is függ, hogy mennyire vizes a túró, mekkora a tojás. Olyan állagúnak kell lennie, hogy kanállal bele tudjuk szaggatni az olajba. Ha figyelni kell rá, akkor használjunk csökkentett szénhidrát tartalmú lisztet, illetve nyírfacukrot.
Még több recept Egészségséfünktől
Tápérték (100 g)
Félzsíros túró |
Liszt |
Tojás |
Cukor |
|
Energia |
147 kcal |
370 kcal |
143 kcal |
390 kcal |
Fehérje |
16,2 g |
12,3 g |
12,6 g |
0 g |
Zsír |
7,0 g |
1,3 g |
9,5 g |
0 g |
Szénhidrát |
3,7 g |
76,3 g |
1,8 g |
99,9 g |