Parmezános, sajtos kifli – Egészségséf

Gyakran csak egy tartalmasabb levest készítek ebédre, ilyenkor sütök még mellé valamit. Nagy kedvencek az édes palacsinták, illetve sósak közül nagyon finom a sajtos kifli, melynek az alapja a túrós pogácsa receptje. Érdemes kipróbálni!

Elkészítési idő: kb. 30 perc + 2-3 óra

Hozzávalók:

  • ¼ kg liszt
  • ¼ kg margarin
  • ¼ kg túró
  • 20 dkg füstölt sajt
  • 1 egész tojás
  • reszelt parmezán

A lisztben elmorzsoljuk a rámát, majd hozzáadjuk a túrót és jól összedolgozzuk. Attól függően, hogy mekkora kifliket szeretnénk, 2-3 cipót formázunk belőle, fóliába tekerjük és hűtőbe tesszük 2-3 órára. Ezután mindig csak azt a cipót vesszük ki, amit használunk. Egy cipóból kerek vékony lapot nyújtunk, majd 8 felé vágjuk. Megkenjük a felvert tojással, megszórjuk a füstölt sajttal és kívülről- befelé feltekerjük. A tetejét is megkenjük tojással, megszórjuk reszelt parmezánnal, 180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük.

Parmezános, sajtos kifli - Egészségséf

Tipp! Parmezán helyett szezámmaggal is megszórhatjuk, vagy esetleg egész köménnyel, szemes sóval.

Jó tudni! Itt fehér lisztet használunk. Ezt a receptet még nem próbáltam szénhidrát csökkentett lisztből. Ha valaki szeretné kipróbálni, azt javaslom, hogy először csak részben cserélje le a lisztet.

Még több recept Egészségséfünktől

Tápérték (100 g)

Liszt

Túró

Margarin

Füstölt sajt

Parmezán

Energia

370 kcal

147 kcal

543 kcal

291 kcal

392 kcal

Fehérje

12,3 g

16,2 g

0,3 g

19,5 g

35,8 g

Zsír

1,3 g

7,0 g

60 g

23 g

25,8 g

Szénhidrát

76,3 g

3,7 g

0,5 g

1,5 g

3,2 g

Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS