Gyakran csak egy tartalmasabb levest készítek ebédre, ilyenkor sütök még mellé valamit. Nagy kedvencek az édes palacsinták, illetve sósak közül nagyon finom a sajtos kifli, melynek az alapja a túrós pogácsa receptje. Érdemes kipróbálni!
Elkészítési idő: kb. 30 perc + 2-3 óra
Hozzávalók:
- ¼ kg liszt
- ¼ kg margarin
- ¼ kg túró
- 20 dkg füstölt sajt
- 1 egész tojás
- só
- reszelt parmezán
A lisztben elmorzsoljuk a rámát, majd hozzáadjuk a túrót és jól összedolgozzuk. Attól függően, hogy mekkora kifliket szeretnénk, 2-3 cipót formázunk belőle, fóliába tekerjük és hűtőbe tesszük 2-3 órára. Ezután mindig csak azt a cipót vesszük ki, amit használunk. Egy cipóból kerek vékony lapot nyújtunk, majd 8 felé vágjuk. Megkenjük a felvert tojással, megszórjuk a füstölt sajttal és kívülről- befelé feltekerjük. A tetejét is megkenjük tojással, megszórjuk reszelt parmezánnal, 180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Tipp! Parmezán helyett szezámmaggal is megszórhatjuk, vagy esetleg egész köménnyel, szemes sóval.
Jó tudni! Itt fehér lisztet használunk. Ezt a receptet még nem próbáltam szénhidrát csökkentett lisztből. Ha valaki szeretné kipróbálni, azt javaslom, hogy először csak részben cserélje le a lisztet.
Még több recept Egészségséfünktől
Tápérték (100 g)
Liszt |
Túró |
Margarin |
Füstölt sajt |
Parmezán |
|
Energia |
370 kcal |
147 kcal |
543 kcal |
291 kcal |
392 kcal |
Fehérje |
12,3 g |
16,2 g |
0,3 g |
19,5 g |
35,8 g |
Zsír |
1,3 g |
7,0 g |
60 g |
23 g |
25,8 g |
Szénhidrát |
76,3 g |
3,7 g |
0,5 g |
1,5 g |
3,2 g |