Sokszor nincs idő bonyolultabb ételeket készíteni, de nem is mindig igényeljük azt. A tésztákat azért szeretem, mert rengeteg féle létezik, fajtában, ízben, feltétekben, így gyakorlatilag megunhatatlan. És ha még arra is figyelünk, hogy milyen tésztából készítjük, akkor nem is egészségtelen.
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Hozzávalók:
- 50 dkg durumtészta
- 1 kg paradicsom
- 5 gerezd fokhagyma zúzva
- 6-8 levél friss bazsalikom aprítva
- olíva olaj
- só, bors
- parmezán
A tésztát kifőzzük a szokásos módon. Amíg a tészta fő, addig az olajon a zúzott fokhagymát kicsit megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, sót, borsot és a bazsalikomot. Közepes lángon fedő alatt 10 percig pároljuk, majd levesszük a fedőt és nagyra lángon 5 percig főzzük, hogy a víz elmenjen alóla. A kifőtt tésztára halmozzuk, megszórjuk parmezánnal.
Tipp! Ha koktélparadicsomból készítjük, még finomabb lesz. Ha az nincs, válasszunk fürtös paradicsomot.
Jó tudni! Ha ügyelni kell rá, akkor nyugodtan készítsük szénhidrát csökkentett lisztből készült tésztából. Kicsit változik az íze, de úgy is finom.
Még több recept Egészségséfünktől!
Tápérték (100 g)
Durumtészta (száraz) |
Paradicsom |
Fokhagyma |
Parmezán |
|
Energia |
355 kcal |
18 kcal |
149 kcal |
392 kcal |
Fehérje |
12,5 g |
0,8 g |
6,3 g |
35,8 g |
Zsír |
1,4 g |
0,2 g |
0,5 g |
25,8 g |
Szénhidrát |
73 g |
3,8 g |
33g |
3,2 g |