A sport mindenkié

A Magyar Diáksport Szövetség idén is elindítja „A Sport Legyen a Tied” című országos programsorozatát. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma partnerségi megállapodást kötött a szervezettel.

UP-info A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) idén is elindítja az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) által támogatott, „A Sport Legyen a Tied” nevű országos programsorozatát, amelyben húsz kiemelt helyszínen mutatkoznak be a helyi sportszervezetek. A gyerekek mindennapos sportolását és versenysportba kerülési lehetőségét támogató eseménysorozatban tavaly mintegy 85 ezer fiatal ismerkedhetett meg több mint 830 sportegyesülettel, és több mint 1300 iskola kapott értékes sporteszközcsomagot.

Dr Szabo Tunde EMMI sportert felelos allamtitkar_Balogh Gabor MDSZ elnok

Dr. Szabó Tünde és Balogh Gábor a nyitórendezvényen

„Örömmel jelenthetem be, hogy partnerségi megállapodást köt az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Magyar Diáksport Szövetség, amelynek lényege, hogy az oktatás, a sportpolitika, az egészségügy, a gyermek- és ifjúságpolitika, valamint a társadalmi felzárkóztatás területén a minisztérium és az MDSZ együttműködik a jogszabályok előkészítésében, módosításában és felülvizsgálatában egyaránt. Ez a megállapodás is segíti, hogy a sport, a mozgás és ezzel együtt az egészséges életmód minden téren hozzátartozzon az ifjúság mindennapjaihoz, és erősítse az olyan programok fontosságát, mint „A Sport Legyen a Tied!”– mondta dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár a rendezvénysorozat budapesti megnyitóján.

A fővárosi rendezvényen 17 sportágat próbálhattak ki a gyerekek. A programhoz csatlakozó szövetségek nem titkolt célja az igazolt sportolók számának növelése.

„Sportolóként az volt a legnagyobb fájdalmam, hogy egyre kevesebb fiatal sportol egyesületi keretek között. Ezzel a programsorozattal azt szeretnénk elérni, hogy az egyesületeket bevigyük az iskolába, illetve hogy közelebb hozzuk a gyerekeket a sporthoz. Mi elsősorban élményt szeretnénk adni, azért hívjuk meg sportági bemutatóinkra azokat a neves edzőket és élsportolókat, akik valóban motiválhatják a gyerekeket” – tette hozzá Balogh Gábor, az MDSZ elnöke.

A látványos sportnapon a gyerekek nagy lelkesedéssel próbálgatták a különféle eszközöket neves sportolók és profi edzők segítségével. A fiúk körében a legnépszerűbbnek a küzdősportok, míg a lányok között a labdajátékok bizonyultak. A budapesti esemény után az országos sportbemutató-sorozat első vidéki állomása április negyedikén Győrött lesz, majd a program október végéig tizennyolc további helyszínen folytatódik, és végül Pécsett zárul.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS