A Milan pontokat hullajtott a Chievo otthonában

A Milan idegenben gól nélküli döntetlent játszott a Chievóval az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 29. fordulójának vasárnapi játéknapján. A vendégek 17 esztendős kapusa, Gianluigi Donnarumma az első félidőben fejsérülést szenvedett, és le kellett cserélni.

A Milan kapusa a 18. percben sérült meg, amikor Fabrizio Cacciatoréval ütközött a kapu előterében. Donnarumma szédülésre panaszkodott, ezért elővigyázatosságból lecserélték, majd további vizsgálatokra kórházba szállították. Helyére a 39. életévét júliusban betöltő Christian Abbiati állt be, aki az első félidő hátralévő részében két bravúrt is bemutatott.

A második játékrész legnagyobb helyzetét a vendégek dolgozták ki, akik a 74. percben Ignazio Abate és Andrea Bertolacci révén is eltalálták a kapufát. A 89. percben aztán gól született, ám Cacciatore lesről fejelt a kapuba. A két csapat sorozatban harmadszor végzett egymással 0–0-ra Veronában, míg a Chievo hazai pályán 2011 februárja óta nem szerzett (szabályos) gólt a Milan ellen.

CHIEVO-MILAN 0-0

Időpont: 2016.03.13. 12:30
Helyszín: Stadio Bentegodi, Verona
Játékvezető: Damato
Gólszerzők: –
Sárga lapok: Dainelli, Castro, Cacciatore, Gobbi ill. Menez, Bonaventura, Abate

>> A KEZDŐCSAPATOK:

CHIEVO: Bizzarri; Cacciatore, Dainelli, Cesar, Gobbi; Castro, Radovanovic, Hetemaj; Birsa (Pepe 72.); Floro Flores (Pellissier 62.), Meggiorini (Mpoku 88.).

Cserék: Seculin, Bressan, Frey, Spolli, Sardo, Costa, Pinzi, Rigoni, Ninkovic.

MILAN: Donnarumma (Abbiati 19.); Abate, Alex, Romagnoli, Antonelli; Honda, Poli (José Mauri 85.), Bertolacci, Bonaventura; Bacca, Menez (Luiz Adriano 60.).

Cserék: Diego Lopez, De Sciglio, Calabria, Mexes, Zapata, Kucka, Locatelli, Balotelli, Boateng.

Forrás: www.acmilan.hu – RSS