Csalódott gólszerző

Gera Dániel maga sem érti, hogy a második félidőben miért áll vissza az U21-es válogatott az Albánia elleni Eb-selejtezőn. Csalódott amiatt, hogy két mérkőzésen egyetlen pontot szereztek világverőnek nem mondható ellenfelek ellen. Bár a továbbjutás elszállt, a csapattársaival egyetemben a hátralévő három mérkőzésen.

Nagy-Pál Tamás Hat pontot kellett volna szereznie az U21-es válogatottnak az Európa-bajnokság selejtező-sorozatában Izrael és Albánia ellen ahhoz, hogy maradjon reális esélye a továbbjutásra. Ehhez képest csak egy jött össze, pedig Gyirmóton húsz percet emberelőnyben játszhatott, Albániában pedig vezetett is a gárda, mégis 2-1-es vereséget szenvedett.

Gera Dániel

Gera Dániel  •  Forrás: mlsz.hu

A két találkozó egyetlen magyar gólszerzője, Gera Dániel természetesen nagyon csalódottan nyilatkozott a két betli után. „Fájó így hazajönni Albániából. Szerintem megszerezhettük volna mind a hat pontot, de most már matematikailag is alig maradt esélyünk a továbbjutásra.”

Az MTK támadója úgy érzi: egyedül az albánok elleni első félidőben sikerült teljesíteni Robert Kilin szövetségi edző tervét, vagyis az előszeretettel hangoztatott jó játékot. „Pedig taktikailag nem volt probléma, felkészítettek minket a mérkőzésekre. Mégis csak egy gól jött össze, pedig lehetett volna több is. Izrael ellen például közelről és távolról is volt lehetőségünk. Ismertünk az ellenfelek gyenge pontjait, figyeltünk is rájuk, de nem tudtuk kihasználni.”

Az albánok elleni második játékrészben érthetetlen módon állt vissza a csapat, amivel magára húzta ellenfelét. „Beszorítottak minket, nem mentek úgy a letámadások és az egyenlítő gól is megfogott minket. Tényleg olyan euforikus állapotba került az ellenfél, hogy csak idő kérdése volt az újabb hazai gól. Ettől függetlenül még az utolsó percben is egyenlíthettük volna. De hát ilyen a futball.”

Technikailag még rosszabb volt a helyzet, ugyanis sokszor eladták a labdát a játékosok. „Azért jöttek elő ezek a hibák, mert próbáltunk focizni. A klubcsapatokban ritkábban van ilyen, mert ott inkább a biztos passz van előtérben. Tényleg szerettünk volna jól játszani. Ami azonban pozitívum, hogy erőnlétben nem volt problémánk, ami szerintem annak tudható be, hogy szinte mindenki rendszeresen játszik felnőttcsapatban.”

A szövetségi edző az albánok elleni találkozó után a játékosoknak azt mondta: úgy érezte, hogy az ellenfél jobban akarta a győzelmet. „Lehet, hogy úgy tűnt, pedig mi maximálisan odatettük magunkat. Ahogy a hátralévő három mérkőzésen is fogjuk. Mindegyiket meg szeretnénk nyerni. Arra is jók lesznek, hogy megmutathassuk: vannak azért ebben a korosztályban érett játékosok, akik akár a felnőttválogatottba is kerülhetnek.”

Mármint a franciaországi Európa-bajnokság után, mert ezen a két mérkőzésen azt nem sikerült bizonyítaniuk, hogy megállnák a helyüket a kontinenstornán.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS