Biztos sokan jártak már úgy, hogy amikor tyúkhúslevest főztek, a zöldség, tészta elfogyott, megmaradt a főtt hús és a leves. Hiszen nem lehet belőle keveset főzni. Nagyon egyszerűen egy új levest készíthetünk a maradékokból.
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Hozzávalók:
- húsleves
- főtt hús
- 5 dkg rizs
- 4-5 db sárgarépa
- 2 szál újhagyma
A húslevest forraljuk fel, majd tegyük bele a megtisztított és hosszában negyedekre vágott sárgarépát és a megmosott rizst. Fedjük le, és kb. 15 perc alatt közepes lángon főzzük puhára. Ha puha, akkor tegyük bele az összevágott főtt húst is. Tálaláskor szórjuk meg a felkarikázott újhagymával.
Tipp! A sárgarépát karikákra is vághatjuk. Ha hús nem maradt, akkor egy szelet csirkemellet főzzünk bele a levesbe, vegyük ki, vágjuk össze, és ezután főzzük bele a répát és a rizst. Ha csak leves maradt, azt le is fagyaszthatjuk, és egy tetszőleges időpontban elkészíthetjük ezt a levest.
Jó tudni! Ebben a formájában ez a leves inkább magyaros. De ha teszünk bele egy kis szójaszószt, misokrémet, akkor már egy keleties ízt kap.
Tápérték (100 g)
Még több recept Egészségséfünktől!
Tyúkhúsleves |
Csirkemell |
Sárgarépa |
Rizs (száraz) |
|
Energia |
79 kcal |
114 kcal |
41 kcal |
378 kcal |
Fehérje |
6,3 g |
21,2 g |
0,9 g |
7,1 g |
Zsír |
5,2 g |
2,6 g |
0,2 g |
0 g |
Szénhidrát |
0,8 g |
0 g |
9,5 g |
85 g |