Ecclestone is megerősítette: Hungaroring 2026-ig

F1

2016. április 21. csütörtök, 19:50

Szerző: Bognár Viktor; Fotó: DPPI

Noha Magyarországon már tavaly nyár óta szinte mindenki tényként kezelte, hogy a Hungaroring még tíz évig részese marad az F1-es naptárnak, azért mégis garanciát jelent, ha ez Bernie Ecclestone szájából is elhangzik.

A tavaly 30. futamát ünneplő magyar pálya komoly felújításokba fogott, amelynek első lépése, az újraaszfaltozás az elmúlt tél folyamán már le is zajlott. A korszerűsítés érdekében tett ezen törekvések pedig a FOM elnökét is meggyőzték arról, hogy a pályának a 40. F1-es nagydíját is meg kell élnie, így nemrég hivatalosan is megkötötték a korábban 2021-ig szóló megállapodás újabb ötéves hosszabbítását.

Dppi_00110012_078

 „Ja, van új szerződésünk” – vetette oda az Autosport kérdésére Ecclestone. „Támogatnak minket, jó munkát végeznek. Amit csinálnak, az hasznos az országuknak és nekünk is, ezért nagyon-nagyon boldog vagyok, hogy minden évben elutazunk Magyarországra. És ott is maradunk.”

A hivatalos átadás előtt Charlie Whiting, a Formula-1 versenyigazgatója is itt járt a pályán, és minden tekintetben elégedett volt a látottakkal. Magyarország nemzeti fejlesztési minisztere, Seszták Miklós eközben nem győzi hangsúlyozni, hogy a felújítások még koránt sem értek véget, sőt, még csak most kezdődnek majd meg igazán.

„Nem akarok titkokat elárulni a szerződésünkről, de azt elmondhatom, hogy nagyon kedvező feltételek mellett rendezhetjük meg az F1-es versenyt az ötéves hosszabbítás értelmében. És noha minden nagydíjunk után elégedetten távoznak a vendégek, tudjuk, hogy további fejlesztésekre van szükség. A nemrég befejeződött újraaszfaltozás pedig csak az első lépés volt ebben” – jelentette ki a miniszter.

Forrás: www.formula.hu – RSS