A gyümölcsöket mi általában hagyományos gyümölcslevesnek, vagy krémlevesnek ismerjük. Ez egy kicsit a kettőnek a keveréke, de most nem használunk sem tejet, sem tejszínt.
Elkészítési idő: 20 perc + hűtés
Hozzávalók:
- ½ kg eper
- 1 dl édes fehérbor
- 1,5 dl víz
- ½ teáskanál frissen reszelt gyömbér
- ½ evőkanál barnacukor
Az epret megmossuk és ¼ részét félretesszük. A vizet, a bort, a cukrot és a gyömbért összeforraljuk és félretesszük hűlni. Az eper többi részét összeturmixoljuk. Amikor a szirup langyosra hűlt, leszűrjük, hogy a gyömbér ne ússzon a tetején, majd belekeverjük az epret, és hűtőben tovább hűtjük. Tálalás előtt a félretett epreket negyedeljük, ezzel díszítjük. Vanília fagyival tálalhatjuk.
Tipp! Természetesen, aki a tejszínes változatot jobban szereti, az visszateheti a tűzre a levest és belekeverhet 1 dl tejszínt. Ennél a levesnél érdemesebb habtejszínt használni.
Jó tudni! A gyömbér és az eper nagyon finom együtt. Ám aki mégsem kedveli a gyömbér ízét, az használjon helyette fahéjat. Az eljárás megegyezik.
Még több recept Egészségséfünktől!
Tápérték (100 g)
Eper |
Barnacukor |
Fehérbor |
|
Energia |
32 kcal |
377 kcal |
82 kcal |
Fehérje |
0,6 g |
0 g |
0 g |
Zsír |
0,3 g |
0 g |
0 g |
Szénhidrát |
7,6 g |
97 g |
2,6 g |