A grillezett kukorica főleg Amerikában nagyon kedvelt, de egyre többen készítik itthon is. Lehet teljesen nyersen, héjában grillezni, és meg is lehet előtte főzni, ezzel kicsit lerövidítjük a grillezés idejét.
Hozzávalók:
– csöves kukorica
– olvasztott vaj
– só
– tetszőleges zöldfűszerek
A kukoricát sós vízben főzzük meg. Zsenge, csemegekukoricát használjunk. Amikor megfőtt, mehet a grillrácsra, és süssük addig, amíg a kívánt színt el nem érjük. Amíg sül, az olvasztott vajat keverjük össze a sóval és a zöldfűszerekkel. Amikor levesszük a kukoricát a grillről, kenjük meg az olvasztott vajjal, mert melegen még beszívja, átveszi az ízeket. Tipp! Olyan fűszereket válasszunk, amik mennek a húsételeinkhez. Az olvasztott vajat gyakorlatilag bármivel ízesíthetjük, fokhagymával, citrommal, chillivel.
Jó tudni! Az üzletekben lehet kapni kész fűszervajakat. Azokat is használhatjuk, esetleg fel is turbózhatjuk.