Donnarumma álma a csapatkapitányi karszalag

Gianluigi Donnarumma, a csapat fiatal hálóőre egy nyilatkozatban elmondta, az egyik nagy álma az, hogy egy napon viselje a csapatkapitányi karszalagot a Milanban. Gigio továbbá beszélt a kupadöntőről, a szezonjáról, Sinisa Mihajlovicról és a válogatottról is.

Donnarumma még csak 17 éves, de egy rendkívüli szezonon van túl, hiszen októberben sikerült beverekednie magát a Milan kezdőcsapatába és azóta kirobbanthatatlan. Az első mérkőzését a Sassuolo ellen játszotta, először Diego López sérülése miatt kapott lehetőséget, de hamar átvette a spanyol portás helyét.

Donnarumma az újságíróknak elmondta, nagyon jó érzéssel tölti el, hogy ilyen fiatalon a Milan kapusa lehet és hálás Mihajlovicnak a bizalomért.

“Számomra még mindig rendkívüli érzés, hogy ilyen idősen a Serie A-ban védhetek, ez nem történik meg mindenkivel. Felbecsülhetetlenek a tanácsok, amiket Christian Abbiatitól és Diego Lópeztől kaptam. Nagyon boldog vagyok, hogy ezt az örömöt velük oszthattam meg. Az én személyes célom, hogy egyre jobb és jobb legyek és a Milan a következő évben visszatérjen Európába. Meglátjuk, hogy mi lesz.” – mondta Gigio.

“A szezon kezdetekor nem számítottam arra, hogy játszani fogok, úgyhogy köszönettel tartozom Mihajlovicnak, aki lehetőséget adott nekem. Köszönöm az egész csapatnak, mert mindig éreztették velem, hogy része vagyok ennek a csoportnak.”

“Mindannyian csalódottak voltunk a Juventus elleni kupadöntő után. Sírtam a döntő után, de utána optimistábban gondoltam a jövőre. Nem volt szerencsénk, a teljesítménnyel nem volt probléma, erre kell építenünk. A legjobbunkat mutattuk és többet érdemeltünk volna. Nem tudom megmagyarázni, hogy miért nem tudtunk a szezon nagy részében úgy játszani, ahogy a Juve ellen. Valószínűleg ez mentalitás kérdése.”

“A távoli jövőbe tekintve, úgy képzelem el magam, hogy még mindig a Milan játékosa vagyok a csapatkapitányi karszalagot viselve. Egy olyan álmom válna ezzel valóra, amiről egészen kiskorom óta álmodozok.”

“Olasz válogatott? Természetesen reménykedtem benne, hogy behívót kapok a válogatottba. Az utolsó pillanatig küzdök az álmomért, de boldog vagyok az U21-es debütálásommal is, tudva azt, hogy Luigi Di Biagio kapitány számít rám.”

“Berlusconi? Nagyon sok dicséretet kaptam tőle és tanácsokkal látott el. Nem akarja, hogy fülbevalóm és tetoválásom legyen, de én sem. Még mindig gyűjtöm a Panini matricákat, hogy őszinte legyek. Nehéz volt megtalálnom saját magam, de végül sikerült beszerezni a matricát.” – fejezte be.

Donnarumma ebben a szezonban 30 bajnoki mérkőzésen lépett pályára a csapatban. A többi játékossal ellentétben Gigio nem megy nyaralni, ugyanis a következő hetekben illetve hónapokban vizsgázik az iskolában.

Forrás: www.acmilan.hu – RSS