A tökéletes, tápláló reggeli, ami 15 perc alatt kész. Lassan felszívódó szénhidrát friss vitaminokkal, így biztosan nem éhezünk meg ebédig.
Hozzávalók:
25 g zabpehely
1 dl tej
1 dl víz
csipet só
cukor vagy sztívia ízlés szerint
eper, áfonya és mandulaszelet a tálaláshoz
A tejet és a vizet felforraljuk, kissé sózzuk, majd beletesszük a zabpelyhet. 6-8 perc alatt, folyamatos kevergetés mellett készre főzzük, majd a tűzről levéve hagyjuk, hogy magába szívja a folyadékot kb. 10 perc alatt. Ennyi idő alatt langyosra hűl, ha szeretnénk cukorral vagy sztíviávalédesítjük, de a zab magában is elég édes. Tálkákba adagoljuk, eperrel, áfonyával (friss gyümölccsel) tálaljuk, végül mandulaszeletekkel megszórjuk.