Két érem Prágából

Egy ezüst- és egy bronzéremmel tértek haza a magyar párosok a Prágában megrendezett U18-as és U20-as strandröplabda MEVZA-tornáról.

Up-info Prágában szerepelt MEVZA-tornán a Buday Balázs és Rácz László vezette strandröplabda-utánpótlásválogatott. Az U18-as és U20-as korosztályban összesen hét párosunk próbált szerencsét, s végül két éremmel tért haza.

A legnagyobb sikert az U18-as fiúk között Hajós Artúr és Lukács Zalán érte el, a páros ugyanis döntőbe jutott. A csoportmeccseket két győzelemmel és két vereséggel zárták, de körbeverésnek köszönhetően így is az elődöntőbe kerültek, amelyet a szlovén páros ellen megnyertek. A finálét Hajós Artúr ujjsérülése miatt kénytelenek voltak feladni, de így is nagyon szépen szerepeltek.

strandröplabda mevza

A magyar csapat a prágai homokon  •  Forrás: MRSZ

A bronzérem az U20-asok között induló Bán Viktor és Rozgonyi Bálint nevéhez fűződik. Vereséggel indítottak, de azt követően mindhárom csoportmeccsüket megnyerték, így ők is elődöntőt játszhattak. Ott kikaptak a cseh párostól, de a bronzmérkőzésen – a harmadik szettben, meccslabdákat hárítva – megszerezték meg az áhított harmadik helyet. Ugyanabban a korosztályban a bajnoki címvédő Bögöly Gábornak és Gönczi Imrének nem sikerült mérkőzést nyernie, így nem jutott tovább a csoportból.

Az U18-as fiúk között a mindössze egy éve strandröplabdázó, előtte hat évig kosárlabdázó Benkő Balázs és Oláh Botond kettőse sem jutott tovább. Az U20-as lányok között a könyöksérülése után második versenyén résztvevő Juraszik Patrícia és Villám Lilla párosa óriási csatában vérzett el az első helyen kiemelt osztrák duó ellen. Azután kikaptak a cseh duótól is, így a végén már hiába győzték le szlovák riválisukat, nem jutottak tovább. Az U18-asok között a Kemenczei testvérek, Flóra és Fanni, a későbbi ezüstérmestől vettek el szettet, majd izraeli riválisukat is legyőzték, de nem jutottak tovább, csakúgy, mint az első nemzetközi versenyén induló Hajós Alíz és Orbán Orsolya.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS