Tűzijáték lesz a Red Bullnál is?

F1

2016. július 12. kedd, 11:08

Szerző: Strommer Benjamin, Fotó: Red Bull Media House GmbH

A Mercedesnél évek óta tart a csapattársak vetélkedése, amely idén az eddigieknél is intenzívebb. Egy szakértő szerint a következő F1-es csapat, ahol komoly rivalizálás alakulhat ki, a Red Bull lehet.

A négyszeres bajnokistállón, a Red Bullon belül viszonylagos nyugalom uralkodott addig, míg Danyiil Kvjat volt Daniel Ricciardo csapattársa, az alakulat jobb eredményeiért főképp az ausztrál volt felelős. Fordult a kocka, mióta Max Verstappen csatlakozott a csapathoz, aki a hat közös versenyből négyszer felülkerekedett Ricciardón, egy győzelmet és két további dobogós helyet szerzett csapattársa egyetlen pódiumához képest, Silverstone-ban pedig első alkalommal az időmérőn is legyőzte őt. Bár az első négy futamot a Toro Rossóval teljesítette, Verstappen hamarosan pontok számában is utolérheti Ricciardót.

A Red Bullnak is nagy löketet jelentett a vérfrissítés, lemaradásuk mindössze 6 egység a konstruktőri második helyezett Ferrari mögött. Egyes vélemények szerint a csapaton belüli vetélkedés hamarosan új szintre léphet.

„Számomra Verstappen volt a nap versenyzője, kihívást jelentő körülmények között dolgoztatta meg a Mercedest a pénzéért” – mondta a Sky Sportsnak a brit csatorna szakértője, Martin Brundle. „Egészen figyelemreméltóan érett a korához képest, inkább tűnik 28 évesnek, mint 18-nak. A versenyzői képességei, a kiállások megválasztása és a kerék kerék elleni csatái kiemelkedőek voltak. Talán a csapatnak friss gumikat kellett volna adni a végén, és akkor az utolsó körökben támadhatta volna a Mercedest, és megakadályozta volna Hamiltont, hogy bébiszitterkedjen a motorja felett, nem lett volna mit vesztenie. Szombaton pedig első ízben láthattuk, hogy Max időmérőn legyőzte Daniel Ricciardót.”

Bár a mérleg eddig Verstappen felé billen, a korábbi F1-es Brundle úgy véli, Ricciardónak lesz még válasza – a nézők örömére: „Danielre kihívás vár, de úgy vélem, erre alaposan fel van készülve. Minden szükséges eszközzel rendelkezik, hogy harcoljon Maxszal, ez pedig még több tűzijátékot jelent.”

Forrás: www.formula.hu – RSS