Brawn: A Ferrari maradjon csendben

F1

2016. július 21. csütörtök, 11:27

Szerző: Strommer Benjamin, Fotó: DPPI

A hírek szerint a korábbi sikerekben közrejátszó Ross Brawn nemet mondott a Ferrarinak az F1-es visszatérésre: közben olyan tanácsokat adott a csapatnak, amely finom leszólásnak is tekinthető.

A hírek szerint a Ferrari és James Allison technikai igazgató útjai rövidesen elválhatnak, és hogy hiányát pótolják – valamint kilábaljanak az idei hullámvölgyből – ajánlatot tettek korábbi műszaki szakemberük, Ross Brawn visszacsábítására, aki három éve vonult vissza a Formula-1-től. A Ferrarinál 2006-ig dolgozó szakember különleges feltételeket kapott volna, mégis nemet mondott a tanácsadói szerepkörre.

Ross Brawn a Sky Sports televíziónak nyilatkozott nemrégiben, és tanácsokat is adott korábbi istállójának: szerinte érdemes lenne a Renault-val kapcsolatba hozott Allison mellett tartaniuk:

„Néhány nagyon jó szakember van náluk. James Allison kiváló, ha pedig rendelkezésére bocsátják a megfelelő erőforrásokat és időt, köré építik az infrastruktúrát, valamint nagyszerű versenyzők adottak, akkor sikert fognak elérni. Nem szabad viszont túlreagálniuk a dolgokat, és nem hagyhatják, hogy a média befolyásolja őket” – fogalmazott a csatornának Brawn.

A brit szakember felhívta a figyelmet arra, hogy a Schumacher-érában ő és Jean Todt csapatfőnök Luca di Montezemolo elnök védelme alatt álltak, így nem nehezedett rájuk nagy külső nyomás. Úgy véli, a Ferrarinak újra „csendben kellene hozzáállni” a dolgaihoz. „Nagyon könnyű felborítani a rendszert, és reaktívvá válni, a rendes tervezés, szervezés helyett. Fontos, hogy a Ferrari továbbra se felejtse el, mi a dolga, de lépésről lépésre és csendben csinálja.”

„Katasztrófa lenne, ha Seb nyilvánosan elkezdené kritizálni a csapatot” – mondta Brawn. A nagy előd nem tett ilyet: „Biztos vagyok benne, hogy ha Michaelhez hasonlít, akkor nagyon erős csapatjátékos. Védi a csapatot, nyíltan nem kritikus, nem nehezíti tovább a helyzetet. Úgy gondolom, megfelelő a hozzáállása.”

Forrás: www.formula.hu – RSS