Spanyolverés Krétán

Győzelemmel kezdte a rangos, Krétán zajló Comen-kupát a fiú U18-as vízilabda-válogatott. Horkai György több játékos teljesítményét is kiemelte a spanyolok elleni mérkőzésen.

Pusztai Viola Kétségkívül a horvátoknak volt a legkönnyebb dolguk a Kréta szigetén zajló fiú U18-as vízilabda-torna első napján. A B csoportban játszott mérkőzésen ugyanis 31-4-re nyertek Ciprus ellen.

Na jó, azért a magyar fiúk meccsén sem kellett különösebben attól félni, hogy nem lesz meg a győzelem, hiszen a helyszíni beszámoló szerint – amelyet a ma „nézőként” tevékenykedő kapustól, Leposa Gábortól kaptunk –  végig kézben tartották a spanyolok elleni összecsapást. A második negyedben már három gólt volt az előnyük, és erre a harmadikban még egyet rátettek.

Grieszbacher Márk remekül védett a spanyolok ellen

Grieszbacher Márk remekül védett a spanyolok ellen

A spanyolok egyébként elég erőszakosan játszottak, a harmadik negyedben Burián Gergő szemhéja fel is repedt, úgy megütötték. Nem is tudta folytatni. A játék a negyedik negyedben kicsit döcögősen ment, minek következtében az ellenfél feljött két gólra, és 4-2-re meg is nyerte a játékrészt. A meccs azonban a magyaroké lett 13-11-re.

Horkai György szövetségi kapitány a szövetség honlapján kiemelte, több jó egyéni teljesítményt látott a medencében. Különösen a mindössze 16 éves kapus, Grieszbacher Márk teljesítménye nyerte el a tetszését, aki először játszott U18-as nemzetközi mérkőzésen.

– Bizonyította tehetségét, ahogy Baksa Benedek, a két center, Fekete Gergő és Teleki András, továbbá Nagy Ádám is az átlagnál jobban teljesített. Jól védekeztünk, s bár akadtak hibák, nem lehetünk elégedetlenek.

Fekete négy, Nagy három, Baksa és Vadovics Viktor két-két góllal vette ki a részét a győzelemből, míg Teleki és Zerinváry Lóránd egyaránt egyszer volt eredményes.

Grieszbacher Márkot késő este értük utol:

– Horkai Gyuri bá’ bizalmának hála, valóban én védhettem az első meccsen. A víz nekünk szokatlanul meleg volt, bár úgy tűnik, a spanyolokat jobban zavarta, hiszen, végig vezetve nyertünk. Jól játszó csapat hálóját jó védeni. Természetesen követtem el hibákat, de azon dolgozom, hogy mind kevesebb és kevesebb legyen belőlük.

Furcsán jutott el az U18-as fiúválogatott a rangos krétai tornára. Tavaly szeptemberben a görög szövetség még visszaigazolta Magyarország részvételi szándékát, aztán kiderült, mégsem mehet a csapat. A múlt héten azonban megcsörrent Horkai György telefonja, és a vonal másik végén közölték vele, hogy a törökök visszalépése után mégiscsak lenne mód a részvételre. Bár szakmailag sokat ér a torna, a kapitány elsőre nem mondott igent, már csak dacból sem, aztán természetesen a szövetségben megbeszélték, hogy a nehézségek és a jelentős magas költségek ellenére belevágnak a „kalandba”.

A csoport másik mérkőzésén a görögök gólgazdag mérkőzésen, 19-18-ra győzték le Montenegrót. A B csoportban az olaszok és a szerbek ugyancsak nagyot csatáztak egymással, utóbbi nyert 10-9-re.

Pénteken a magyarok kétszer is medencébe ugranak, először a házigazdák ellen 13 órakor, aztán 17.20-kor Montenegróval találkoznak.

COMEN-KUPA, FIÚ U18-AS NEMZETKÖZI TORNA, KRÉTA (GÖRÖGORSZÁG)
A csütörtöki mérkőzések. A csoport: Magyarország–Spanyolország 13-11, Görögország–Montenegró 19-18. B csoport: Szerbia–Olaszország 10-9, Horvátország–Ciprus 31-4
Július 29. (péntek): A csoport: Montenegró–Spanyolország 9.00, Görögország–Magyarország 13.00, Montenegró–Magyarország 17.20, Görögország–Spanyolország 20.00. B csoport: Szerbia–Horvátország 10.20, Olaszország–Magyarország 11.40, Szerbia–Ciprus 16.00, Horvátország–Olaszország 18.40
Július 30. (szombat): negyeddöntők, elődöntők
Július 31. (vasárnap): döntő, helyosztók

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS