Andalúziai tatamikon

A spanyolországi Málagában rendezik meg a junior cselgáncs Európa-bajnokságot, amely a korosztály idei főversenyének számít. Magyarországot tizennégy versenyző – hét férfi és hét női sportoló – képviseli.

Lakner Gábor Péntektől vasárnapig a spanyolországi Málagában rendezik meg a junior cselgáncs Európa-bajnokságot. A női válogatott komolyabb reményekkel utazik a kontinensviadalra, a férfiakkal kapcsolatos várakozások ezúttal szerényebbek.

20160422_Kazan_EF_Szabina Gercsak (2)

Gercsák Szabinától érmet vár a szakavezetés  •  Forrás: EJU

„A felkészülés jól sikerült, mindenki jó formában várja az Európa-bajnokságot. Az utolsó edzőtábort Mátraházán tartottuk, azóta a finomhangolásé a főszerep – mondja Radics Attila, a női válogatott keretedzője. – Két versenyzőtől, Gercsák Szabinától és Pupp Rékától egyértelműen érmet várok, nehézsúlyban is lehet keresnivalónk, amellett a 44 kg-ban is pontszerző helyre érhetünk. A csapatunk nem teljes, mert Tóth Fanni térdszalag-szakadást szenvedett, kihagyja az Eb-t.”

A férfiválogatottban ezúttal nincs kiemelt versenyző, azaz a hét utazó közül egyik sem szerepel a korosztályos ranglista első nyolc helyén. Annak megfelelően nem tűztek ki nagy célokat a fiatalokkal szemben.

„A felkészülésünk zavartalan volt, akár az edzőtáborokat, akár a versenyeztetést nézem, mindenben megkaptuk a kellő segítséget a szövetségtől – veszi át a szót Neu Gábor, a férfiválogatott keretedzője. – Ez a brigád nem kiemelkedően jó, érmekről csak álmodozhatunk, de remélem, lesz, aki betoppan a dobogósok közé. Amit biztosan elvárhatunk, az az egy pontszerző helyezés.”

Mindkét válogatottban lesz két, ifjúsági korú versenyző, akit elsősorban a tapasztalatszerzés miatt vetnek be az idősebbek Európa-bajnokságán. Maróti Alexandra és Pongrácz Bence a saját korosztályában jól szerepelt, most pedig a juniorok között is kipróbálhatja magát.

A magyar válogatott kerete
Férfiak. 55 kg: Monori Dániel (UTE). 60 kg: Pongrácz Bence (UTE). 66 kg: Boros Bence (Kaposvár). 81 kg: Beviz Barnabás (BHSE). 90 kg: Kordély Péter (BHSE), Berányi Bence (UTE). +100 kg: Waczulik Richárd (UTE)
Nők. 44 kg: Varga Brigitta (KSI), Beringer Fatime (Budaörs). 48 kg: Pupp Réka (ASE). 52 kg: Maróti Alexandra (UTE). 70 kg: Gercsák Szabina (Hell Miskolci JC). +78 kg: Kárpáti Emese (Kaposvár), Szigetvári Mercédesz (Baja)

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS