Perez Szingapúrban is igazolta hírnevét

F1

2016. szeptember 19. hétfő, 06:08

Szerző: Gobodics Tamás, fotó: dppi

A Force India mexikói F1-es pilótája tökéletesen hajtotta végre a stratégiát és nagyon hosszú utolsó etapot produkált – ezzel ért oda a pontszerzők közé a 17. helyről rajtolva.

A Szingapúri Nagydíjon több nagy felzárkózást és elnyújtott etapokból álló gumistratégiát láthattunk, az egyik ilyen pedig természetesen Sergio Perez nevéhez fűződik – ez a mexikói egyik specialitása és most is jól hajtotta végre csapata taktikáját. Rajtbüntetése miatt ugyan csak a 17. helyről indulhatott, de így is odaért a pontszerzők közé, a nyolcadik pozícióba, ami különösen Nico Hülkenberg kiesése miatt volt nagyon fontos a Force India számára.

perez-forceindia-szingapúr

“Nagyon boldog vagyok a mai teljesítményünk miatt, ez egyértelműen karrierem egyik legjobb versenyének számít” – mondta elégedetten Perez a leintést követően. “Harminchat kört teljesíteni egy lágy szetten ebben a hőségben, ráadásul megtartani a pozíciómat Danyillal szemben óriási dolog volt.”

Perez az első körben kijött a bokszba kereket cserélni, majd a 25.-ben ismét, innentől pedig végigcsinálta a teljes futamot a lágy keveréken, így érhetett oda a pontszerzők közé. “Kijöttem az első körben, de beszorultam Gutierrez mögé, ez pedig nagyon befolyásolta a stratégiámat. Sok időt veszítettem mögötte, ráadásul az abroncsaim is nagyon koptak ebben az időben.”

Később azonban már tudott vigyázni a gumikra, inkább Max Verstappent és Fernando Alonsót is elengedte, hogy a saját versenyét futhassa. “Tudtuk, hogy csak akkor van esélyünk a pontszerzésre, ha eggyel kevesebb bokszkiállással megyünk végig, mint a többiek, így a gumikímélés kritikus pontnak számított. Nem volt értelme harcolni Fernandóval, tudtam, hogy más versenyt fut és nem akartam elhasználni az abroncsokat. Ugyan ez volt Max ellen is, a stratégia érdekében inkább nem harcoltam.”

Forrás: www.formula.hu – RSS