Montella nem számít könnyű meccsre a Palermo ellen

Vasárnap délután a Milan a Palermo otthonába, a Stadio Renzo Barberába látogat. Vincenzo Montella, a csapat edzője megtartotta a szokásos meccs előtti sajtótájékoztatóját, ahol elmondta, hogy egyáltalán lesz egyszerű mérkőzés.

“A Pescara elleni mérkőzés után mondtam a játékosoknak, hogy legközelebb nagyobb lelkesedést várok el. Ezúttal a Palermót senkinek sem szabad lebecsülnie. Habár egy olyan csapattal állunk szemben, amely jelenleg krízis helyzetben van, de senki sem kritizálhatja a hozzáállásukat. Egy jól kiegyensúlyozott játékstílust játszanak, köszönhetően De Zerbi munkájának, továbbá olyan tapasztalt játékosokra is számíthatnak, mint Diamanti. Ez egy elég kemény mérkőzés lesz. Niang hiánya miatt talán Bonaventura felléphet a támadó-szekció bal oldalára, valami hasonlón gondolkozom a mérkőzést illetően. Nem ez az egyetlen alternatív megoldás Niang pótlására. Honda, Mati Fernandez és Luiz Adriano is képes ezen a poszton játszani. A csapat szeretne fejlődni és ez az akarat nagyban segíti a munkámat. Jól teljesítünk és az eredmények magukért beszélnek. Ugyanakkor ez azt is jelenti, hogy nem lankadhat a figyelmünk és mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy a helyes úton maradjunk. Nem véletlen, hogy a második félidőben jobban játszunk a mérkőzéseken. Ez mind fizikailag, mind pedig mentálisan is meghatározó dolog. Mati Fernandez és Antonelli is most már egy hete a csapattal edz. Mindketten készen állnak a mérkőzésere,  azt viszont még nem döntöttem el, hogy mennyi játéklehetőséget kapnak a mai mérkőzésen. Szeretnék több gólt látni a támadóinktól.” – fogalmazott Montella a meccs előtt.

“A mi fiataljaink megmutatták milyen értéket képviselnek. Többen már akkor része voltak a felnőtt csapatnak, mielőtt még én ideérkeztem, ez azt is jelenti, hogy el kell ismerni a korábbi edző munkáját is. Nagyon büszkék vagyunk és rendre pozitív dolog, hogy ilyen sok játékosunkat hívták be a nemzeti válogatottba. A nemzetközi tapasztalat nagyon sokat segít egy játékos fejlődésében és rendre kihatással vannak a klubra.”

“A nemzetközi szünetek előtt egy győzelem mindig jól jön. Úgy gondolom, hogy a holnapi mérkőzésen nem csak a 3 pont hazahozatala a cél.”

Forrás: www.acmilan.hu – RSS