Sike József: jó úton járunk

miskolc20161001

Szép teljesítménnyel zárta a Miskolc az őszt a férfi Ob I-ben, hiszen a csapatnak jó esélye van a felsőházba kerülni. A tervekről, a célokról kérdeztük Sike József vezetőedzőt, aki a siker titkát is megosztotta oldalunkkal. 

miskolc20161001

Az első cél, a felsőház a Miskolcnak (Fotó: MVLC/facebook)

Nemcsak az Ob I-es szereplés miatt, de a decemberi tornagyőzelem miatt is jó szájízzel zárhatta a Miskolc az évet, hiszen ahogy a térner fogalmazott: feltörekvő csapatok ellen – a Poznan, a Bécs és a Kassa elleni sikerrel fejezték be a 2016-os esztendőt Legyelországban.

A Miskolc jelenleg a harmadik helyen áll a férfi Ob I B-csoportjában. Öt győzelmmmel a Tatabánya, a Honvéd, az UVSE, a Kaposvár és a Tatabánya ellen. Két döntetlent gyűjtött az együttes, a BVSC-vel és a Honvéddal szemben valamint két vereséget szenvedett el, a Fradival és az Egerrel nem bírt a gárda. A papíron nálunk erősebb, a bajnoki címre pályázó csapatoktól kaptunk ki. A remiket tekintbe nincs bennem olyan, hogy “mi lett volna ha” az egyik a zsebünkben lenne és plusz két ponttal már biztosan bent lehetnénk a nyolc között. Nem szabad elfelejtenünk, hogy volt az öt győzelmünk közt, olyan mérkőzés is, amelyet óriási szerencsével tudtunk megnyerni, például az UVSE elleni – kezdte Sike József értékelését oldalunknak.

Ugyanaz a célunk, ami a bajnokság előtt. Nagyon szeretnénk ebből a kőkemény csoportból bekerülni a nyolc közé. Ahhoz, hogy ez sikerüljön és ott legyünk a felsőházban, a két nagymultú együttes, a Honvéd és a BVSC közül az egyiket meg kell előznünk. Ez egy fantasztikus fegyvertény lenne a Miskolcnak, hiszen csak másodévesek vagyunk az OB I-ben – fogalmazott a tréner.

drsike01

Sike József és a csapat egymásra hangolódott ( Fotó: boon.hu)

Sike József elmondta, ez egy jobb csapat, mint a tavalyi, jó az összetétele és markánsabb együttes, ahol már az első osztályban pallérozódott játékosok vannak. Most a saját kezünkben van a sorsunk. Ha a legjobb nyolc között vagyunk, utána lehet átértékelni a célokat. Azt hiszem, a felsőház felé jó úton járunk.

Mint ismeretes szinte az egész csapat kicserélődött a nyáron, így arra is kíváncsiak voltunk, vajon mi a titok, hogy ilyen gyorsan máris eredményes tudott lenni az együttes. A legfontosabb, hogy “találkozni” tud-e a csapat és az edző, valamint, hogy a közös hit meglegyen a két fél között. Nálunk nagy volt az egymásra találás, kézzel foghatóvá vált és eredményekben is megmutatkozott, de ide sorolnám a motivációt is mint tényezőt – mondta a vezetőedző.

A Miskolc január 14-én a Kaposvár ellen folytatja a férfi Ob I-es küzdelmeket, majd az UVSE-vel találkozik az együttes. A csapat addig sem unatkozik, hiszen az utánpótlás válogatottal kétkapuzik valamint Nagyváradra látogat.

Forrás: www.vizipolo.hu – RSS