Paján Viktor: örök élmény marad

YBLoctopus01

Az YBL Octopus volt az a csapat, mely megnyitotta az aranycsapot a Masters vb-n. A döntőről, a sikerstoryról és a jövőről kérdeztük a vezetőedzőt, Paján Viktort.

YBLoctopus01

Fotó: Budapest 2017 – FINA World Masters Championships

Talán a legizgalmasabb finálét játszotta az YBL Octopus a Club Veteran ellen a Masters vb-n. A magyar csapat az utolsó negyedben fordította meg a találkozót és lett végül világbajnok a 45+-os korosztályban.

– Nagyon izgalmas volt a meccs, és az utolsó másodpercek döntöttek.

Paján Viktor: “Igazi döntő volt, óriási feszültséggel, kiszámíthatatlan utolsó pár perccel. Nekem mindig nagy élmény, mikor magyarként meg tudunk fordítani, egy ilyen kvázi, vesztett helyzetből egy meccset. Lélektanilag 20 másodperccel a vége előtt kapni egy gólt és onnan még megfordítani, azért ritkán van ilyen. Különleges fűszert adott ez a győzelemnek. A csapat végtelenül fegyelmezett és intelligens volt. Türelemmel végigvártuk, amíg helyzeteink alakultak ki.”

– Mi volt a siker receptje? 

P.V.: “Két csapat fúziójából állt össze ez a siker. Mind a két csapat nagyon jó csapat, most mindenki visszamegy a saját együtteséhez és onnan indulunk neki a magyar bajnokságnak. Még hogyha egymás ellen is fogunk játszani, ez mindannyiunknak egy örök élmény marad.”

Egy év múlva Masters Eb, a jövő hogyan néz ki az YBL-Octopus szemüvegén keresztül?

P. V.: “Ezen még el kell gondolkozni. összességében ez egy amatőr társulat, mindenki a saját szabadidejéből, munka mellett áldozza az idejét a vízilabdára. Ilyenkor mindig le kell ülni és átgondolni, hogy van-e annyi erő, hogy jövőre is elinduljunk. Személy szerint nagyon szeretném ezt, hiszen nagyon nagy élmény volt.”

Forrás: www.vizipolo.hu – RSS