Íme Montella meccs előtti sajtótájékoztatója

A Milan a Cagliarit fogadja az olasz bajnokság 2. fordulójában. A piros-feketék csütörtökön győzelemmel hangoltak a szezon második bajnoki meccsére. Vincenzo Montella, a csapat vezetőedzője megtartotta szokásos meccs előtti sajtótájékoztatóját.

“A legutóbbi két mérkőzésen hatalmas támogatást kaptunk a szurkolóinktól. Emiatt nagyon boldog vagyok. Valójában az első hazai bajnoki meccsünkre is ilyen csodálatos szurkolói támogatást várok. Még az elnök is jelen lesz a stadionban. Mirabelli és Fassone által folyamatosan kapcsolatban vagyunk a tulajdonossal. Han Li is támogat minket, aki rendkívül boldog az általunk teremtett légkör miatt. Közel érezzük magunkat hozzájuk. Reméljük, hogy ez még csak a kezdet. Csapatként fejlődünk és próbáljuk a lehető legjobb teljesítményünket nyújtani az elnöknek. Cagliari? Mindig úgy tűnik, hogy gondot okoznak és ez így volt az előző szezonban is. Nyertünk és veszítettünk is már ellenük az utolsó percekben. Nagyon tehetséges játékosaik vannak és bonyolult összecsapás lesz, mert taktikai szempontból jól felkészültek, emellett a támadásaik nagyon veszélyesek. Ez egy klasszikus olasz bajnoki mérkőzés lesz. A csapat? Jelen pillanatban a lelkesedés energiát ad nekünk. Nem akarom, hogy ez eufóriává váljon, mert az nagyon veszélyes lehet és a támogatás könnyen nyomássá alakulhat. A csapat remekül dolgozik és egyszerre mindig csak egy célra koncentrálunk. Védelem? A statisztikák magukért beszélnek. Elégedett vagyok, de félre kell tenni ezeket és tovább folytatni a fejlődést. Azok a győztes csapatok, amelyek megtalálják a megfelelő egyensúlyt és erőt, nem pedig azok, amelyek csak remek védekezésre képesek. Háromvédős rendszer? Először a Shkendija ellen teszteltük, de számos elem még hiányzott. Egy későbbi időpontban még újraértékeljük, de nem vártam többet a csütörtök esti mérkőzésen. A teljes csapattal újra megfontoljuk.”

“Kalinic? Nikola a csapattal edz. Fizikailag egy kicsit hátrányban van, de dolgozunk azon, hogy hamar alkalmazkodjon a játékstílusunkhoz. Van esély arra, hogy ma pályára lép. Cutrone? Nagyon elégedettek vagyunk a teljesítményével, Kalinicban és André Silvában is hatalmas potenciál van. Nem foglalkozom azzal, hogy ki játszik először, valaki a padon fog kezdeni, és ez további megoldásokat kínál. Három naponta fogunk mérkőzéseket játszani és lesz helye mindenkinek, ebben biztos vagyok. A csapat számára rendelkezésre álló összes erőforrást szeretném kihasználni és megpróbálom mindig a legjobb döntést meghozni. Montolivo? Riccardo tegnap már edzett, Macedóniában pihentettük, azt hiszem ő a rendelkezésemre fog állni. Biglia felépülése egyre gyorsabban halad.”

“Raiola? Én mindenkit tisztelek, de néha túl nagy fontosságot tulajdonítunk annak, hogy mások mit mondanak. A klub sohasem mondta azt, hogy adjam Gigiónak a csapatkapitányi karszalagot, nem beszélve a játékosról vagy az ügynökéről. Arról volt szó, hogy esetleg, idővel megkaphatja, de ez nagyon más. Ami Niangot illeti, kiváló kapcsolatom van vele és remélem, hogy hamarosan rendben lesz, mert ő egy nagyon érzékeny srác. Többet szeretnék vele beszélni.”

“Az ifijátékosok? Mindig is úgy véltem, hogy egy győztes csapatnak a saját nevelésű játékosain kell alapulnia. Ez egy fajta különös kötődést jelent a klubbal, valamint lehetőséget biztosít arra, hogy a klub pénzt takarítson meg az átigazolásokkal és így a költségvetést igazán nagy játékosokra lehet fordítani.”

Forrás: www.acmilan.hu – RSS