Tovább fiatalodott az UVSE – Íme, a lilák férfi Ob I-es kerete

uvseffi201701

Nagy változáson ment át az UVSE kerete a nyáron. Németh Zsolt vezetőedző úgy fogalmazott oldalunknak, hogy nagy feladat lesz az új játékosok beépítése, a játékoskeret csapattá kovácsolása.

uvseffi201701

Fotó: UVSE /facebook

Az idei csapatunk átlagéletkora tovább fiatalodott – szögezte le Németh Zsolt honlapunknak, majd a távozókat sorolta – Az előző szezonhoz képest eligazolt tőlünk Tatabányára Szentesi Ádám és Márkus Martin. A Honvédban folytatja Hertzka Olivér. A Vasasba ment Sélley Domonkos és befejezte sportolói pályafutását Dávid Zoltán és Kovács Róbert.

A vezetőedző így folytatta: Az érkezők oldalán van Vogel Simon a Ferencvárosból, valamint Tatabányából jött Rábavölgyi Zsombor, aki balkezes játékos. A további hiányokat a saját utánpótlásunkból oldjuk meg. Knézy Márk az OB/I B-s csapatunkból jön és bekkelési feladatokat lát el. Baksa Benedek és Dala Döme még ifi játékosok, de már a felnőtt csapat tagjai lesznek. Balli Kristóf, Németh Domonkos és Kibédi Botond ifi-ből kiöregedő játékosaink kettős szerepet kapnak. Az Ob I és az OB/I B-s csapatainkat felváltva erősítik. Kapuban Laboncz József mellett a szintén ifi korú Vértes Dániel váltja Varga Viktort, aki munkahelyi elfoglaltsága mellett az OB I/b kapuját fogja őrizni – majd kitért az egyes posztok szerinti besorolásra is a vezetőedző: Rosszkéz oldalon játszik Korényi Balázs, Keresztúri Márton és Korbács Gabor, valamint Rabavölgyi Zsombor. Kapás oldalon Tóth Zoltán, Dala Döme, Baksa Benedek, Németh Domonkos és Kibédi Botond. Centerben Vogel Simon, Szentesi Dániel és Balli Kristóf szerepel. Bekkelni fog Major Martin, Knézy Márk és Rabavölgyi Zsombor. Kapuban Laboncz József és Vertes Dániel lesz.
Az esélyekről pedig a Németh Zsolt eképp vélekedett:

“Elég jelentős változáson ment át a csapat. A jövő évben szeretnénk egy jó játékszintet elérni és azt stabilan tartani. A számunkra verhető csapatok elleni magabiztos győzelmek mellett néhány bravúrra is szükség lesz, ami az előző évben elmaradt. Nagy feladat lesz az új játékosok beépítése, a játékoskeret csapattá kovácsolása.”

– fejezte Németh Zsolt.

Mint ismeretes, az UVSE a Magyar Kupában a B-jelű csoportba került, így a Szolnokkal, a Vasassal és a KSI-vel játszik a szeptember vége felé esedékes csoportmeccseken.

A férfi Ob I-ben pedig az A-csoportba került a csapat. Az alapszakaszban a Szolnokkal, a Fradival, a BVSC-vel, a Vasassal, a Kaposvárral, a Debrecennel és a Szombathellyel játszik majd. Az elsőosztály október 4-én kezdődik.

Az UVSE 2017/2018-as kerete:

Kapusok: Laboncz József, Vértes Dániel

Vogel Simon, Rábavölgyi Zsombor, Knézy Márk, Baksa Benedek, Dala Döme, Balli Kristóf, Németh Domonkos, Kibédi Botond, Korényi Balázs, Keresztúri Márton, Korbács Gabor, Tóth Zoltán, Szentesi Dániel, Major Martin

Forrás: www.vizipolo.hu – RSS