A Cremonese két játékost is vinne a Milanból

A kiesés ellen menekülő Cremonese két játékost is kinézett magának a Milan keretéből a szezon második felére a csapat megerősítése érdekében.

Daniele Longo, a Calciomercato transzferguruja közölte, hogy a Cremonese érdeklődést mutat Yacine Adli és Marko Lazetic iránt a januári átigazolási időszakot megelőzően.

Az újonc együttes mindkét játékost szeretné kölcsönvenni 6 hónapra a szezon végéig. A két klub között kiváló a kapcsolat, ugyanis a Cremonese vezérigazgatója egy bizonyos Ariedo Braida, aki korábban 27 esztendőn keresztül dolgozott a Milan vezetőségében. Az olasz klub tájékoztatást kért a Rossoneritől a kölcsönüzlet megvalósításának lehetőségéről.

Adli januári távozása szinte borítékolható, ugyanis a szezon első felében Brahim Diaz és Charles De Ketelaere mellett csak elvétve kapott játéklehetőséget. A Milan célja, hogy a folyamatos játéklehetőség érdekében kölcsönadja tavaszra, hogy 2023 nyarán megerősödve térjen vissza. A 22 éves támadó-középpályás eddig 4 tétmeccsen játszott a Milanban és 114 játékpercet töltött a pályán.

A Cremonese puhatolózik Lazetic kapcsán is, aki a januári érkezése óta mindössze 2 tétmeccsen játszott a Milan első csapatában és többnyire a Primavera csapatban szerepelt. A 18 éves csatár sorsa kérdéses, ugyanis a szezon második felére Zlatan Ibrahimovic is visszatér csatárposzton, így Lazeticnek még kevesebb esélye lesz játékidőhöz jutni a felnőttek között. Ennek alapján a kölcsönadás egy jó opció lehet a tapasztalatszerzés érdekében. A szerb utánpótlás-válogatott csatár 8 meccsen 5 gólnál jár a Primaverában az idei szezonban.