A legjobb csapatokkal is fel tudjuk venni a versenyt

A mérkőzés helyszínén, a baseli St. Jakob Parkban tartott sajtótájékoztatón Bernd Storck elárulta: minden játékos egészségesen, motiváltan várja a találkozót, amelyen vesztenivaló nélkül léphet pályára a csapat.

– A világranglistára pillantva láthatjuk, hogy a svájciak a mérkőzés esélyesei, hiszen a 7. helyen állnak, de mi is megmutattuk már, hogy a legjobb csapatokkal is fel tudjuk venni a versenyt, a portugálok és a svájciak elleni hazai meccsünk jó példa erre. Az a célunk, hogy ugyanazt a teljesítményt nyújtsuk, mint a legutóbbi két mérkőzésünkön Lettország és Portugália ellen, ahol kifejezetten jól játszottunk. Dzsudzsák Balázs eltiltása miatt nem léphet pályára, ezért új játékos veszi át a csapatkapitány szerepét. Én már tudom, kié lesz a karszalag, de a futballistáimmal is csak szombat reggel közlöm majd – fogalmazott Bernd Storck.

A szövetségi kapitány újságírói kérdésre válaszolva elmondta: az Európa-bajnokság előtt három hét állt rendelkezésre felkészíteni a játékosokat, ez nagyon sokat számított. Fiatal csapatunk van, időt kell adni neki, hogy nemzetközi tapasztalatot szerezzen, és ha ez meglesz, akkor hasonlóan teljesíthet, mint a tavalyi Eb-n. Bernd Storck azt is elmondta, hogy bár csapatunk a Feröer-szigetek – Lettország mérkőzés végeredményének ismeretében fog pályára lépni, ez nem fog minket befolyásolni, mert csak a saját feladatunkra koncentrálunk, függetlenül annak a meccsnek az eredményétől.

sajttaj

basel_staj_4

A sajtótájékoztatón résztvevő Bese Barnabás újságírói kérdésre válaszolva elmondta: annak ellenére, hogy az első két hely valamelyikének megszerzésére már nincs esély, a válogatott maximálisan komolyan veszi a szombati találkozót.

– Száz százalékig komolyan vesszük a mérkőzést, ennek megfelelően kellőképpen felkészültünk a találkozóra. Biztos vagyok benne, hogy mindenki odateszi magát holnap, bízom benne, hogy megnehezítjük a svájciak dolgát, és borsot tudunk törni az orruk alá – mondta Bese Barnabás.

A sajtótájékoztatón résztvevő másik játékos, Pátkai Máté kiemelte: van azért tétje a mérkőzésnek, hiszen

– A harmadik helyünk még nem biztos a csoportban, ez önmagában kellő motivációt jelent mindenki számára, ráadásul jövőre úgy következő versenysorozat kezdődik, és egyáltalán nem mindegy, melyik kalapból sorsolják majd a magyar válogatottat. Az első mérkőzés megmutatta, van keresnivalónk a svájciak ellen – fogalmazott a Videoton FC középpályása.

A péntek délutáni edzés fotói:

DSC_8254
DSC_8261
DSC_8265
DSC_8269
DSC_8274
DSC_8277
DSC_8286
DSC_8291
DSC_8298
DSC_8300
DSC_8304
DSC_8310
DSC_8313
DSC_8318
DSC_8329
DSC_8345
DSC_8361
DSC_8362
DSC_8372 Forrás: www.mlsz.hu – RSS