A Manchester City Group leigazolta az MTK játékosát – hivatalos

Eldőlt, hogy Vancsa Zalán a Manchester Cityt is működtető City Football Grouphoz szerződik.

A tehetség kis megszakítással 10 éves kora óta a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia, illetve az MTK Budapest labdarúgója. Alig 16 évesen mutatkozott be az OTP Bank Ligában és mindössze negyedik élvonalbeli mérkőzésén megszerezte első gólját is az NB I-ben. A támadó ősszel az UEFA Ifjúsági Ligában kimagasló teljesítményt nyújtott, négy mérkőzésen öt gólt és két gólpasszt ért el – írja az mtkbudapest.hu. A nyártól pedig új fejezet kezdődik a pályafutásában.

Ez egy olyan léptékű átigazolás, amiből nem csak az MTK, hanem a magyar labdarúgás is profitál. Büszkék vagyunk, hogy igenis vannak világszínvonalú tehetségeink. Schäfer András, Schön Szabolcs és most Vancsa Zalán is megmutatta, hogy a tehetség utat tör magának. A mi feladatunk csak annyi, hogy hagyjuk nekik megmutatni. Az MTK erről az útról nem fog letérni

– nyilatkozta a klubhonlapnak az MTK Budapest sportigazgatója, Polyák Balázs, kiemelve, hogy csapatuk továbbra sem fog letérni arról az útról, amely fiatal tehetségek számára kínál esélyt.

Ami az átigazolás anyagi részleteit illeti, egyes források 5 millió eurós vételárról írtak, a klubváltásokra és a piacra szakosodott német Transfermarkt viszont most 3 milliót közölt, és mi is úgy tudjuk, ez az összeg közel áll a valósághoz. A játékos korát figyelembe vevő komplex szerződés kötöttek a felek és komolyabb bónuszrendszert is tartalmaz a megállapodás – méghozzá sok könnyen teljesíthető elemmel -, azaz az összeg a következő hónapokban, 1-2 évben fokozatosan tovább emelkedik majd.

Vancsa Zalán elmondta, nagyon hálás az MTK-nak mindazokért a folyamatokért, ami ahhoz vezetett, hogy most ilyen szerződést írhasson alá.

Nagyon nehéz összefoglalni, mit is köszönhetek az MTK-nak. 10-11 éves korom óta ennél a klubnál vagyok egy rövid kitérőt leszámítva. Itt kaptam meg a futball alapjait, a labdarúgásnak majdnem minden elemét itt sajátíthattam el, de ami számomra legalább ennyire fontos, hogy emberileg is milyen sokat kaptam az évek során az edzőktől és természetesen a játékostársaktól.

Nagy köszönettel tartozom a vezetőségnek és a stábnak azért, hogy ilyen fiatalon is maximálisan bíztak bennem a felnőtt csapatban is, mindig úgy voltam vele, hogy minden pillanatot próbáljak megragadni annak érdekében, hogy éljek a felém tanúsított bizalommal. A regisztráció akár 2-3 hónapot is igénybe vehetett volna, így abban maradtunk, hogy szeretnék még a klubnál maradni, játékban maradni és tovább fejlődni.

A játékos mesélt arról is, hogyan fogadták őt Manchesterben.

Nagyon figyelmesek voltak. A látogatás fő eleme természetesen egy rendkívül részletes, mindenre kiterjedő orvosi vizsgálat volt, szerencsére mindent rendben találtak. A City Group szakmai igazgatója, Gary Worthington fogadott, megmutatták a stadiont, a létesítményeket, az első csapat öltözőjét is. Sikerült néhány szót váltani többek között Zincsenkóval is, ahogy a 19 éves Cole Palmerral is, aki a fiataloktól felkerülve lett az első keret tagja. Természetesen egy kicsit jól esett az a felhajtás, ami az elmúlt pár napban körülvett, furcsa volt, hogy minden az én nevemmel volt tele, de most már szeretnék visszatérni a hétköznapokba. Én futballozni szeretek a legjobban, az az én világom. Ugyanaz az ember maradok és ugyanolyan keményen dolgozom, mint eddig, hogy bizonyítsak azoknak, akik feltétel nélkül bíztak bennem – tette hozzá.

Tags: