A Milan ajánlatot készül tenni Brahim Diazért

Közeledik Brahim Diaz kölcsönszerződésének lejárta és egyelőre kérdéses, hogy a következő szezont a Milan vagy a Real Madrid játékosaként fogja megkezdeni.

Brahimnak ez már a harmadik szezonja a piros-feketéknél és 2021 nyarán a Milan újabb két évre vette kölcsön a játékjogát. A korábbi hírekkel ellentétben a 2023. június 30-ig szóló kölcsönszerződésben állítólag nem szerepel tényleges vásárlási opció, azonban a két klub szóban megállapodott egymással arról, hogy a Milan 22 millió euróért végleg megvásárolhatja Diazt, míg a Realnak – szintén azon a nyáron – 27 millió euróért lehetősége lesz visszavásárolni, amennyiben mégis igényt tart rá.

A La Gazzetta dello Sport szerint a Milan vezetősége hamarosan tárgyalóasztalhoz ül a Real Madrid vezetőivel. A milánói klub túl magasnak tartja és nem szándékozik kifizetni ezt a 22 millió eurós összeget, ugyanakkor szeretné végleg megvásárolni a játékost.

Paolo Maldini és Frederic Massara arra törekszik, hogy csökkentse az árat és sikerüljön olcsóbban megvásárolni a spanyol futballistát. A Gazzetta jelentése szerint a Milan első ajánlata Brahim játékjogáért 16 millió euró lesz, amelyhez bónuszok társulnak. A lap hozzátette, hogy a 23 éves támadó-középpályás három év kölcsönjáték után biztos jövőt szeretne és kifejezte vágyát, hogy végleg maradjon a Milanban, ahol több játéklehetőség adott számára a fejlődéshez.

Diaz 2020 óta szerepel kölcsönben a Milan keretében és eddig összesen 100 tétmeccsen lépett pályára a csapatban, ezeken a mérlege 16 gól és 10 gólpassz.