A Milan is vinné a Gladbach csatárát

Sajtóinformációk szerint a Milan is versenybe száll a Bundesligában szereplő Borussia Mönchengladbach francia csatáráért, Marcus Thuramért.

A korábbi világ- és Európa-bajnok Lilian Thuram fia, Marcus 2019 óta erősíti a Mönchengladbach csapatát és az aktuális szezonban fantasztikus teljesítménnyel hívta fel magára a figyelmet. A 25 esztendős csatár ontja a gólokat és 17 tétmeccsen 13 gólt szerzett illetve 4 gólpasszt osztott ki.

Gianluca Di Marzio, a Sky Sport Italia transzferguruja szerint a Milan vezetősége is érdeklődik Thuram iránt és szeretné megszerezni a következő szezonra.

Thuramnak a szezon végén lejár a szerződése a német klubnál és minden jel arra utal, hogy 2023 nyarától szabadon igazolható lesz. Ugyanakkor kérőből nincs hiány, ugyanis sorban állnak érte a klubok. A Sky hozzátette, hogy Olaszországból a Milan mellett a Juventus és az Inter is versenybe szállt Thuram aláírásáért, míg Németországból bejelentkezett érte a Bayern München.

Thuram 2019 óta eddig összesen 119 mérkőzésen öltötte magára a Mönchengladbach mezét, amelynek színeiben 41 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját és ezen kívül 26 gólpasszt jegyzett.