A PSV ellen hárman visszatérhetnek

A Milan december végén a holland élvonalban szereplő PSV Eindhovennel játszik felkészülési mérkőzést és több játékos is újra Stefano Pioli rendelkezésére fog állni.

A klub nemrég nyilvánosságra hozta a téli szünet alatti felkészülési mérkőzéseket. A világbajnokság alatt szünetelnek az európai bajnokságok és decemberben három felkészülési meccs is lesz a Rossoneri számára annak érdekében, hogy a csapat a lehető legjobban felkészüljön a januári folytatásra.

A Tuttosport információi szerint a december 30-án rendezendő PSV elleni felkészülési meccsen Stefano Pioli biztosan számíthat sérülésből lábadozó három játékosára, Mike Maignanra, Davide Calabriára és Alexis Saelemaekersre.

Maignan szeptember vége óta vádlisérüléssel bajlódik és mivel még nincs 100 százalékos állapotban, ezért kimaradt a világbajnokságra utazó francia válogatott keretből. Calabria október elején szenvedett combizom sérülést, amelynek következtében 11 mérkőzésen nem volt bevethető az őszi szezonban. Ugyanennyi meccsen hiányzott Saelemaekers is, akinek térdsérülése volt.

Az olasz lap állítása szerint mindhárom játékos közel áll a felépüléshez és az edző rendelkezésére fognak állni a PSV ellen, amely a főpróba lesz a januári folytatás előtt. Az még kérdéses, hogy az Arsenal és a Liverpool elleni Dubaji Szuperkupa elnevezésű felkészülési tornán bevethető állapotban lesznek-e vagy sem.

Ami a többi sérülésből lábadozó játékost illeti: Zlatan Ibrahimovic és Alessandro Florenzi is 2023 elején térhet vissza a pályára.