Almapuncs – Egészségséfünk receptje

Farsang idején most jöjjön egy olyan meleg ital, ami kifejezetten a gyerekeknek készül. Egyszerű elkészíteni, mégis feldobhatjuk vele a farsangi mulatságot.

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók:

  • 1 liter szűrt almalé
  • 2-3 darab fahéj
  • 6-8 szegfűszeg
  • 2 narancs héja
  • 1 citrom héja
  • méz
  • 1 db alma

Az almalevet feltesszük melegedni. Hozzáadjuk a szegfűszeget, fahéjat, a narancs és a citrom héját. Összeforraljuk. Az almát megmossuk, kivesszük a magházat és kockákra vágjuk. A csészékbe teszünk mézet, rá az almakockákat, és ráöntjük a fűszeres almalevet.

Almapuncs - Egészségséfünk receptje

Tipp! Ha felnőttek is vannak, nekik nyugodtan adhatunk hozzá egy kis rumot. A narancs kifacsart levét is hozzáfőzhetjük az almaléhez.

Jó tudni! A citrom és a narancs héját vékonyan kell lehámozni késsel úgy, hogy a fehér rész e nagyon kerüljön bele. Attól keserű lehet az ital.

Még több jó kis kokték Egészségséfünktől!

Tápérték (100 g)

Alma

Szűrt almalé

Méz

Energia

52 kcal

36 kcal

304 kcal

Fehérje

0,2 g

0 g

0,3 g

Zsír

0,1 g

0 g

0 g

Szénhidrát

13,8 g

8,9 g

82,4 g

Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS