Az Adidas felbontja a szerződését a Milannal?

Egybehangzó lapértesülések szerint az Adidas hamarosan felbonthatja a 2023-ig szóló szponzorációs megállapodását a Milannal, a csapat új sportszergyártója a következő szezonban a New Balance vagy az Under Armour lehet.

Az Adidas 1998 óta gyártja a 7-szeres Bajnokok Ligája-győztes klub mezeit, azonban a legfrissebb hírek alapján úgy tűnik, hogy a felek útjai elválnak egymástól. A La Gazzetta dello Sport és a Corriere della Sera információi szerint a német sportszergyártó cég megszünteti a megállapodását az olasz klubbal. Ezzel a Milan szezononként mintegy 19,7 millió eurótól eshet el.

A piros-feketék négy évvel ezelőtt egy 10 évre szóló hosszú távú megállapodást kötöttek az Adidasszal, azonban rögzítésre került egy olyan záradék, amely lehetővé teszi a cég számára, hogy – amennyiben úgy döntenek – 2023 előtt felbontsák a szerződést. A Gazzetta szerint a német cég nem kommentálta az ügyet, de biztosra vehető a búcsú, amit 2-3 hónapon belül jelenthetnek be hivatalosan.

A klub vezérigazgatója, Marco Fassone tehát azon dolgozik, hogy megállapodjon egy új sportszergyártó céggel. Az olasz lap hozzáteszi, hogy várhatóan az Under Armour vagy a New Balance lesz az Adidas utódja. Mindkét sportszergyártó cég székhelye az Egyesült Államokban van, előbbi a Tottenham, utóbbi a Liverpool mezeit gyártja.

Forrás: www.acmilan.hu – RSS