Ezt az ételt főleg akkor szoktam készíteni, ha vendégek jönnek, és valami egyszerű, de finom előételt szeretnék feltálalni. Nem érdemes belőle sokat készíteni, hiszen nem főétel, fejenként 2 db májjal számoljunk.
Elkészítési idő: kb. 25 perc
Hozzávalók:
- fejenként 2 db csirkemáj
- darabonként ½ szeletelt bacon szalonna
A csirkemájakat megtisztítjuk, megmossuk, és darabonként egy fél bacon szalonna szeletbe csomagoljuk. Egy hőálló edény aljába pici vizet teszünk, berakjuk a csirkemájakat. Lefedjük fóliával, és előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, majd levesszük a fóliát és visszatesszük 5 percre, hogy kicsit piruljon. Vigyázzunk, hogy ne száradjon ki.
Tipp! Gondolva azokra, akik nem szeretik a csirkemájat, más májat (kacsa, liba) is használhatunk. Salátával, vagy akár valamilyen gyümölcsszósszal is tálalhatjuk.
Jó tudni! A májnak nem kell túl magas hőfok, és túlsütni sem szabad, mert kiszárad.
Még több vendégváró recept Egészségséfünktől
Tápérték (100 g)
Csirkemáj |
Bacon szalonna |
|
Energia |
119 kcal |
486 kcal |
Fehérje |
16,9 g |
16,8 g |
Zsír |
4,8 g |
46,5 g |
Szénhidrát |
0,7 g |
– |