A BBQ ízét én nem annyira szeretem, a Kisfiam viszont annál inkább. Mivel igyekszünk minél több salátát enni, ezért fontos a magújulás, és hogy a kedvenc ízeit ezekbe az ételekbe is belevigyük. Ezért nézzünk most egy viszonylag egyszerű salátát.
Elkészítési idő: kb. 40 perc
Hozzávalók:
- ½ kg filézett csirkemell
- 1 csomag fagyasztott mexikói zöldségkeverék
- 2 evőkanál vaj
- BBQ fűszerkeverék
- olívaolaj
- BBQ szósz
A csirkemellet csíkokra vágjuk, megszórjuk BBQ fűszerkeverékkel és kevés olajon megpirítjuk. Először fedő alatt, majd anélkül. Közben a vajon a mexikói zöldségkeveréket megpároljuk. Amikor ezzel megvagyunk, addigra a csirke is megpirul. Tálaláskor egy adag zöldség tetejére ráhalmozunk a húsból, végül meglocsoljuk BBQ szósszal.
Tipp! Ha nincs BBQ fűszerkeverékünk,, bármilyen fűszert használhatunk, sőt, az sem baj, ha natúr pirítjuk, mert a BBQ szósznak elég intenzív az íze.
Jó tudni! Zöldséget párolhatunk zsiradék nélkül is tapadásmentes edényben, úgy a legegészségesebb. Viszont az íze sokkal finomabb, ha vajat teszünk alá. Én sózott vajat szoktam használni, de bármilyen más jó.
Még több recept Egészségséfünktől
Tápérték (100 g)
Fagyasztott Mexico Mix |
Csirkemell |
Vaj |
BBQ szósz |
|
Energia |
58 kcal |
114 kcal |
746 kcal |
145 kcal |
Fehérje |
2,5 g |
21,2 g |
0,4 g |
1,0 g |
Zsír |
0,3 g |
2,6 g |
80 g |
2,0 g |
Szénhidrát |
14,7 g |
0 g |
0,5 g |
30 g |