Biros Péter: Most üresség van bennem

birosvisszavonul01

Húsz év után Biros Péter szögre akasztja a sapkát. Háromszoros olimpiai bajnokunk, reméli, az “új élete” is tartalmas lesz.

birosvisszavonul01

A meccs végén így búcsúztatták a csapattársak Biros Pétert (Fotó: vizipolo.hu)

birosvisszavonul02Zúgott a “Biros Peti, Biros Peti” a tegnapi napon a Barceloneta elleni BL meccsen. A találkozó végén pedig vastaps tört ki, az egri játékosok beugrottak a vízbe így ünnepelték a bajnokot.

A meccs után újságírók hada vette körül, múltról, jelenről és a nemsokára kezdődő jövőről is kérdezték, hiszen “Fácán” az egri felnőtt női csapat vezetőedzője lesz.

Megható volt a meccs végi ünneplés

– Jó érzés volt. Nem készültem rá, de szép volt. Üresség van bennem. Végre lehet pihenni, nem kell vízilabdázni. Nincs rajtam semmilyen nyomás, hogy állandóan nyerni kell. Ha nem nyertünk, miért nem nyertük, ha nyertünk, miért csak hárommal. Ez sok volt húsz év alatt. Nem testileg fáradtam el, nyilván nem bírok négy negyedet, mint régen, hanem fejben fárad el az ember. Most jó lenne nem itt lenni, hanem egyedül valahol, most erre vágyom. Fog hiányozni, nem lesz könnyű a váltás, de – nagyjából – azt mondom készen állok rá.

Ki tudtad zárni, hogy ez az utolsó meccsed?

– Erre felkészült az ember. Jobb lett volna egy holnapi nappal lezárni, de az élet nem áll meg, megy tovább. Egy szép gyönyörű karrier lezárult. Az új nem tudom, milyen lesz. Bízom benne, hogy jó. Szeretnék most pihenni, ez a másfél, két hónap, arra nagyon jó lesz, hogy egyenesbe rakjunk mindent.

Mi lehet a cél az új életedben?

– Több időm lesz a családra. Egyelőre ez a másfél hónap terve, hogy tartalmasan kihasználjam a családdal. Semmi konkrétumot nem tudok mondani, mikor benne leszek szeptember végén, október elején ebben az új életben megmondom, hogy milyen. Bízom benne, hogy jó lesz.

Mennyire stílszerű, hogy az utolsó gólod lefordulásból esett

– Szeretett volna még az ember lőni egy párat. Jobb lett volna egy ejtésgól, de nem vagyok elégedetlen. Örültem volna, ha nyerünk, hogy ne úgy menjenek haza a szurkolók, hogy csalódottak, meg mi se lógó orral. Az, hogy lőttem gólt, jó dolog, de a közönség szájíze és a enyém sem jó, ezt sajnálom. Lesz idejük a többieknek javítani, jövőre remélhetőleg odateszik magukat.

Névjegy:

Születési dátum: 1976. április 5. (40 éves)

Születési hely: Miskolc, Magyarország

Magasság: 194 cm

Poszt átlövő (jobbkezes)

Aranyérmei:

Olmpiai bajnok: 3-szor (2000, 2004, 2008)

Világbajnok: 1-szer (2003)

Európa-bajnok: 1-szer (1999)

Világkupa-győztes: 1-szer (1999)

Világliga-győztes: 2-szer (2003, 2004)

Magyar-bajnok: 7-szer (2003-2007, 2011, 2013, 2014)

Forrás: www.vizipolo.hu – RSS