Ez a koktél nagyon hasonlít az Aperol Spitzhez. Azzal a különbséggel, hogy itt az Aperol helyett bodzaszörpöt használunk. Azt is szeretem ezekben a koktélokban, hogy tényleg üdítőek, nem annyira erősek.
Elkészítési idő: 5 perc
Hozzávalók:
- 3 rész Prosecco vagy fehér gyöngyöző bor, vagy száraz pezsgő
- 2 rész bodzaszörp
- 1 rész szódavíz
- díszítéshez mentalevél, citromkarika
A poharak aljába tegyünk jeget, citromot. Öntsük rá a bodzaszörpöt, majd a Proseccot, végül öntsük fel a szódával. Szívószállal kicsit keverjük meg, díszítsük mentalevéllel.
Tipp! Ez a koktél gyakorlatilag bármilyen szörp, szirup segítségével elkészíthető.
Jó tudni! Az alkohol tartalma kisebb, mint az Aperol Spitznek, hiszen itt az alkoholos Aperolt lecseréltük alkohol nélküli szörpre. Gyerekeknek hagyjuk ki a Proseccot.
Még több koktélrecept baráti összejövetelekhez!
Tápérték (100 g)
Pezsgő |
Bodzaszörp |
|
Energia |
76 kcal |
258 kcal |
Fehérje |
0,3 g |
0,1 g |
Zsír |
0 g |
0 g |
Szénhidrát |
1,4 g |
64 g |