Capello elárulta, hogy lett Ronaldo a Milan játékosa

Fabio Capello, a csapat korábbi sikeredzője elmesélte, hogy 2007 januárjában miért engedte el Ronaldót a Real Madridból a Milanhoz és egy érdekes beszélgetést árult el a Rossoneri akkori tulajdonosával, Silvio Berlusconival.

Az Aranylabdás brazil csatár 2007-ben szerződött a Milanhoz és a klub vezetősége mintegy 7,5 millió eurót fizetett érte. Ronaldo mindössze másfél éven keresztül játszott a csapatban, azonban 20 tétmeccsen 9 gólt szerzett és 5 gólpasszt osztott ki. A korábbi edzője, Capello egy érdekes történetet mesélt a kétszeres világbajnok csatár Milánóba igazolásáról.

„Beszéltem a Real Madrid elnökével és azt mondtam neki, hogy el kell adnunk Ronaldót. 94 kilót nyomott és megkértem, hogy fogyjon le, mert így nem játszhat. Egyszerűen nem tudott lefogyni, imádta az éjszakai életet és a nőket, aztán gyakran több játékos is vele tartott. Érkezett egy ajánlat egy arab csapattól, majd felhívott Berlusconi.” – mondta Capello.

„Nagyon jól emlékszem arra a pillanatra, amikor Berlusconi felhívott és megkérdezte, hogy mi a helyzet Ronaldóval. Azt válaszoltam neki, hogy nem edz, 94 kiló a súlya, túlságosan szereti a bulikat és a nőket, ezért a leigazolása hiba lenne a Milan számára.”

„Berlusconi megköszönte a tájékoztatást, aztán másnap azt olvastam az újságokban, hogy Ronaldo a Milanhoz igazol.”