Bamako 2016

Már a Szaharában a Budapest-Bamako mezőnye

A péntek délután elrajtolt Budapest-Bamako indulóinak Európában nem volt könnyű dolguk. A magyar északai speciál szakaszon hóval, sárral, jéggel kellett megküzdeniük. Az Olaszországban törölt földközi kompjáratok miatt mindenki kénytelen volt Európán végig autózni. A hosszú menetelés sokaknak technikai problémát okozott. A cseh Sabotage team fékproblémákkal vesztegelt majd egy napot Spanyolországban. A 07-es Attention Dangel csapat az egész hétvégét Franciaországban töltötte, hogy az 505-ös veterán Peugeotjukba a pótalkatrész megérkezzen. “Reméljük kedden utolérjük a mezőnyt” – mondta még vasárnap a lenygel Roman König.

Tovább

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye a 2016. évi Budapest-Bamako Raliról

2016-ban immár 11. alkalommal rendezik meg a Budapest-Bamako Ralit, amely január 15-től február 1-ig tart. A magyar és külföldi amatőr versenyzők, illetve túrázók idén is a Marokkó–Mauritánia–Mali közötti, mintegy 9000 km-es útvonalon haladnak végig. A Külgazdasági és Külügyminisztérium – osztva a térségben működő rabati magyar nagykövetség álláspontját – az idei rali megrendezését rendkívül kockázatosnak tartja, és nem javasolja az azon történő részvételt az alábbiakban részletezett indokok alapján.

Tovább

Jövő pénteken ismét Budapestről rajtol a Bamakoig tartó szaharai flúgos futam

A 11. Budapest-Bamako két helyszínről is rajtol az idén. Budapestről, a Lurdy Háztól, január 15-én, péntek délután 2 órakor indul a Nagy Afrikai Futam. A mezőny másik fele pedig hivatalosan a marokkói Midelt városából startol január 19-én. A marokkói rajtvonalon résztvevők egy része nyugat európai és az idén kihagyja a budapesti start ceremóniát, míg mások egy péntek délelőtti genovai komp elérése miatt választják a második rajt helyszínt. „A komptársaság 12 év után először nem indít szombat este járatot Genovából, ezért számukra és sok angol, német, portugál és svájci induló kedvéért betettünk egy hivatalos marokkói start napot.”- mondta Szabó Gál András, a futam ötletgazdája.

Tovább

Megerősítik a Budapest-Bamako Rally védelmét

A Budapest-Bamako Rally szervezőinek sajtóközleménye:

Tovább