Utánpótlássport

Gellért Gábor július utánpótlás-edzője

Juhász István, Penszki Gergely és Gellért Gábor közül az utóbbi jelölt kapta a hónap utánpótlásedzőjének díját.

The post Gellért Gábor július utánpótlás-edzője appeared first on .

Tovább

Sportlövészet: az odaadó csapatmunkában rejlik a zsombói sikerek titka

Márciusban Jákó Csabáét választották a legeredményesebb utánpótlás-edzőnek.

The post Sportlövészet: az odaadó csapatmunkában rejlik a zsombói sikerek titka appeared first on JochaPress.hu.

Tovább

Torna: Liberecben versenyeznek a fiatalok

Csütörtöktől-szombatig tartják meg Liberecben az Olimpiai reménységek versenyét, amelyen természetesen a magyar tornászok is szerepelnek, több junior vb-induló is ott lesz.

Tovább

Puskás Jenő: Jó irányba tart az utánpótlás

A háromnapos győri mesterfokú bajnokságon nemcsak a felnőtt versenyzők, hanem a fiú utánpótlás is képviseltette magát. 

Tovább

Már hét aranynál járunk a kínai vébén!

A fantasztikus csütörtöki kezdést (három világbajnoki cím) is sikerült túlszárnyalnia a magyar kajak-kenu válogatottnak pénteken a Kínában zajló ifjúsági, U23-as és felnőtt maraton világbajnokságon.

Tovább

Három magyar vb-cím a nyitónapon!

Már az első nap alaposan belehúztak a magyar kajak-kenusok az éremtermelésbe a Kínában zajló korosztályos és felnőtt maraton világbajnokságon.

Tovább

Aranyvasárnap

Legyalúlta vasárnap az ifi vébé mezőnyént a magyar válogatott. A mieink az 500 méteres döntők során öt világbajnoki címet, valamint további négy dobogós helyezést szereztek. Aranyérmes lett ifi kajak egyesben Kőhalmi Emese, Redl András, valamint az U23-as mezőnyben Pupp Noémi. Kőhalmai Emese ráadásul duplázott, hiszen nyerni tudott Rendessy Eszterrel párosban, és ez a bravúr összejött a Biben Karina, Bakó Olga kajakos duónak is, akik ezzel megvédték világbajnoki címüket.

Tovább

Lucz Anna megvédte címét

Izgalmas versenyben szerzett ismét világbajnoki címet U23 K-1 200 méteren Lucz Anna. Szombaton dobogóra állhatott még Rendessy Eszter az ifik között K-1 200-on, valamint ifjúsági kenu kettesben a Gönczöl Laura, Opavszky Réka páros is, szintén a legrövidebb távon. Az 500 méteres selejtezőkből délután minden magyar egység továbbjutott.

Tovább

Balázs Krisztián bronzérmet nyert korláton

Balázs Krisztián bronzérmet szerzett korláton a szerenkénti döntők második napján, a bakui Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon.

Tovább

Európa élmezőnyében a második vonalunk is

Egy arany-, három ezüst- és egy bronzérmet szerzett a magyar válogatott az ifjúsági és U23-as kajak-kenu Európa-bajnokság zárónapján.

Tovább

Tízéves gyerekek ússzák át hosszában a Balatont

Tíz és tizenhárom év közötti gyerekek vágtak neki a Balatonnak ma reggel, hogy hosszában, három nap alatt megtegyék a több mint 77 kilométeres távot. A Kis Pingvin Úszó és Vizilabda előkészítő 18 tanítványa váltásban úszik Keszthelytől Balatonakarattyáig. A rendhagyó sportteljesítménnyel a fiatal úszók a Végtaghiányos Gyermekekért Alapítvány sportolóira szeretnék felhívni a figyelmet, és támogatni őket egy új tornaterem kialakításában.

Tovább

Sikeres volt a junior torna-világbajnokság

Elismerő nyilatkozatok! A junior torna-világbajnokság sajtócsapata a nemzetközi szövetség elnökét és sportigazgatóját, valamint Győr polgármesterét is kérdezte a vasárnap befejeződött világversenyről.

Tovább

BALÁZS KRISZTIÁN BRONZÉRMES!

Magyar bronz a végére! Balázs Krisztián harmadik lett a nyújtó döntőjében, így felállhatott a dobogó harmadik fokára a sporttörténelmi junior torna-világbajnokságon.

Tovább

Véget ért a szerenkénti döntők első napja

Koreai, japán, kanadai, amerikai és orosz aranyak szombaton, a Győrben zajló junior torna-világbajnokság szerenkénti döntőinek első napján

Tovább

Balázs Krisztiánnak az olimpia a célja

Balázs Krisztián állt már a dobogón ifjúsági olimpián és ifi Európa-bajnokságon is. A Ferencváros tornásza most a sporttörténelmi junior torna-világbajnokságra készül, célja – a győri világversenyen túl – hogy a jövőben kijusson egy olimpiára. Többek között ez is kiderül a junior torna-világbajnokságra leadott adatlapjából.

Tovább

A lengyelek ellen hangolódnak a fiúk a vb-re

A junior torna-világbajnokságon induló fiúk pénteken elutaztak Tatára, ahol szombaton egy nemzetközi megmérettetés vár rájuk.

Tovább

Kétszeres aranylabdás futball-legendával találkozhatnak a Fradi gyermekfocistái Madridban

A Császár becenévre hallgató, kétszeres aranylabdás futballikon, Franz Beckenbauer is részt vesz a Foci a Barátságért program Nemzetközi Fórumán, hogy személyes képzéseket tartson, valamint jótanácsaival lássa el a Fradi gyermekfocistáit Madridban. A program keretein belül további híres futballsztárok, sportszakértők és labdarúgó akadémiák képviselői a gyerekekkel közösen tartanak edukációs kerekasztal-beszélgetéseket és különböző játékos programokat 2019. május 28. és június 2. között.

Tovább

Magabiztos Balázs Krisztián

Balázs Krisztián lába fokozatosan javul, és edzéseken természetesen már talajozik és ugrik is. A junior torna-világbajnokságra készülő kerettag esetében azonban nem akarják elhamarkodni a versenyeztetést.

Tovább

Junior torna-világbajnokság: Kialakul a keret a lányoknál

A hétvégén eldől, hogy a lányok mezőnyében kik indulhatnak a junior torna-világbajnokságon.

Tovább

Ritmikus gimnasztika: Túl az Európa-bajnokság főpróbáján

A felkészülés utolsó szakaszához érkezett a bakui ritmikus gimnasztika Eb-re készülő magyar junior együttes kéziszercsapat.

Tovább