Costacurta a Milanról, Pioliról és Leaóról

Alessandro Costacurta, a Milan legendája és 5-szörös BEK/BL-győztes korábbi védője szerint sok a hasonlóság Carlo Ancelottiban és Stefano Pioliban, továbbá arról is beszélt, hogy ajánlat érkezése esetén a vezetőség helyében hogyan döntene Rafael Leao jövőjéről a hosszabbítás körül kialakult huzavona közepette.

PIOLIRÓL
“Emlékszem, amikor 2019 októberében megérkezett a Milanhoz és mit mondtak róla. Korábban soha nem nyert bajnokságot és ezért egyesek alkalmatlannak tartották egy olyan csapat irányítására, mint a Milan. Stefano a saját útját járta és felnőtt a feladathoz. Tökéletes az összehasonlítás Ancelottival. Mindketten hasonló régióból érkeztek és nem akasztották rájuk a győztes edző címkét. Carlo a karakterének köszönhetően egy nagyszerű csapatot épített a Milanból és Stefano ebben a tekintetben nagyon emlékeztet rá. Empatikus kapcsolatot alakított ki a játékosaival, tényleg sok közös van bennük.”

MALDINIRŐL
“Negyven éve ismerem Paolót. Nagyon jól tudom, hogy milyen ember és mit tud nyújtani. Soha nem voltak kétségeim afelől, hogy kiváló igazgató válik belőle.”

A MILANRÓL
“A 2022-es évben számomra a Milan volt a legjobb olasz csapat. Teljes mértékben megérdemelték a bajnoki címet.”

DE KETELAERE NEHÉZSÉGEIRŐL
“Helyes, ha türelmesek vagyunk vele szemben. Meg kell mutatnia a karakterét és úgy gondolom, hogy más hozzáállással kell játszania a pályán.”

RAFAEL LEAO JÖVŐJÉRŐL
“Elég egyértelműnek tűnik számomra a helyzet… Mindennek van határa és a Milan korlátokat szabott a költségvetés terén. Amennyiben Leao nem fogadja el a szerződéshosszabbítási ajánlatot, akkor oda megy, ahová akar. Tetszik a Milan filozófiája. Ha Leao kiválóan teljesít a világbajnokságon és januárban esetleg érkezne egy klub egy nagy összegű ajánlattal, akkor én elengedném őt. Maldini és Massara képes lenne megfelelő helyettest találni a meglévő szint tartásával.”

IBRAHIMOVICRÓL
“A tőle megszokott hozzájárulást várom a pályán, azaz minőségi futballt. Giroud nagyon jól végzi a feladatát, de nem tudja úgy feltüzelni a játékosokat, mint Ibra. Véleményem szerint Zlatan még mindig 50 százalékkal erősebb Giroud-nál.”

A BAJNOKOK LIGÁJA NYOLCADDÖNTŐRŐL
“A Milannak és az Internek is szerencséje volt a sorsolásnál abból a szempontból, hogy milyen csapatokat kerültek el, de nem lebecsülve a Tottenham vagy a Porto értékét. Kiegyensúlyozott párharcok lesznek a legjobb 16 között, de mindkét milánói csapatnak megvan az esélye a továbbjutásra.”