Csábi Bettina receptjei: Lángos bűntudat nélkül

A lángosról a legtöbbünknek a strandok büféi előtt kígyózó végtelen sorok jutnak eszünkbe, és az, hogy érdemes mértékkel fogyasztani, hisz magas szénhidrát-és zsírtartalmú finomságról van szó. Meg lehet-e csinálni kicsit másképp a lángost, hogy nyugodtabban ehessünk belőle?DSCF2912.JPG

Csábi Bettina sok elfoglaltsága mellett ugyanolyan háziasszony, mint mások, naponta főz és gyakran süt gyermekeinek. Bettina megismertet velünk egy igen egyszerű, költségkímélő és finom receptet, ami
Fél kg álomdiéta lisztből készült lángosból egy család bőségesen megvacsorázik, bűntudat nélkül!

Hozzávalók:

fél kg álomdiéta lisztkeverék
1 egész tojás
1 kis pohár tejföl
1 csapott evőkanál só
2,5-3 dl tej
1 csipetnyi gyümölcscukor
15 g élesztő

0.5dl langyos tejbe beletesszük a csipetnyi gyümölcscukrot, illetve az összemorzsolt élesztőt. Megvárjuk míg "felfut".

DSCF3498.JPGA álomdiéta lisztkeveréket összekeverjük a sóval, közepében "fészket" csinálunk, amelybe beleöntjük a tejben felfutott élesztőt. Ezt követően hozzáadjuk az 1 pohár tejfölt, és a tojást és a maradék tejet.

Jól összedolgozzuk, kézzel dagasztjuk, majd a tésztával teli tálat meleg vízbe tesszük, hogy gyorsítsuk a "kelés" folyamatát.

Miután a tészta megkelt, sodrófával kinyújtjuk, és nagyobb méretű szaggatóval kiszaggatjuk. A kiszaggatott formák szélét meghúzogatjuk, hogy a lángosunk széle vastagabb, közepe vékonyabb legyen, majd forró, bő olajban kisütjük.

 

Fokhagymával, tejföllel, reszelt sajttal tálaljuk, és bűntudat nélkül lakmározhatjuk!

Jó étvágyat az egészséghez!

DSCF3492.JPG

Dr. Csábi Bettina – www.csabibettina.huwww.alomdieta.hu